Castillo ha exigit als lletrats de la Secretaria General de l’Ajuntament que “a l’igual que vetllen per la legalitat de totes les actuacions de l’Ajuntament, facen complir el Reglament Municipal d’Ús i Normalització del Valencià”

La regidora del Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament de València, Consol Castillo, ha demanat a l’alcaldessa Rita Barberà que faça complir “d’una vegada per totes” el Reglament Municipal sobre Ús i Normalització del Valencià, que està en vigor des de maig del 2005, però que des de l’endemà de la seua aprovació reiteradament ha incomplert l’equip de govern del PP.

Consol Castillo ha informat que el passat divendres, per nota interior, va demanar a la Secretaria General de l’Ajuntament de València que feren complir l’article 5 de l’esmentat Reglament. Aquest article diu que “Les convocatòries a les sessions dels òrgans de govern i dels altres òrgans, així com les comissions informatives, els ordres del dia, les actes i la resta d’escrits i documentació dirigida als/a les regidors/es o personal de l’Ajuntament es faran en valencià, tret d’aquells que demanen expressament la seua traducció. En aquest últim cas es farà en les dues llengües”.

Castillo ha assenyalat que la primera comunicació oficial que han rebut els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de València (que vos adjuntem) ha estat escrita únicament en castellà, incomplint de dalt a baix el Reglament. La regidora del Compromís ha exigit als lletrats de la Secretaria General de l’Ajuntament que “a l’igual que vetllen per la legalitat de totes les actuacions de l’Ajuntament, facen complir el Reglament Municipal d’Ús i Normalització del valencià, en especial l’article 5. Castillo s’ha preguntat: “si en l’article 5 es diu que el personal funcionari rebrà en valencià els textos, com pot ser que en la Circular d’Organització de la Corporació 2011-15, que és el text que organitza el funcionament de l’Ajuntament i que està adreçat als treballadors, estiga única i exclusivament en castellà?”.

Consol Castillo ha explicat que “aquest no és un fet aïllat, també en el catàleg de l’exposició sobre la Devesa i l’Albufera l’equip de govern no s’ha dignat a traduir tres pàgines al valencià, amb l’excusa que sols hi ha un únic traductor i que falta personal”.

La regidora del Compromís ha anunciat que en el primer ple ordinari presentarà una iniciativa per recordar-li a l’equip de govern del PP que complisca amb els Reglaments en vigència i que donen exemple. “Els primers que han de respectar escrupolosament la legalitat vigent són els qui tenen la responsabilitat de governar”.