Ribó: “El preu per tindre el nou Pont de Fusta no pot ser a costa de la depredació de boscos que no compleixen els mínims criteris de sostenibilitat”

El portaveu del Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament de València, Joan Ribó, han proposat, aquest matí, que la fusta que s’haja d’utilitzar en la reforma del Nou Pont de Fusta tinga la qualificació FSC, que garanteix que el procés d’obtenció de la fusta ha respectat, en tot moment, tots els estàndards de sostenibilitat. En altres paraules, que “la fusta siga extreta de boscos gestionats amb criteris de respecte al medi ambient”.

Segons Joan Ribó, el Pont de Fusta ha de ser un pont funcional, a l‘altura del seu entorn, però també ha de ser sostenible. “El preu per tindre el Pont de Fusta no pot ser a costa de la depredació de boscos que no compleixen amb els mínims de sostenibilitat. Per això, l’Ajuntament ha de contemplar aquest fet.

Ribó també ha proposat que “en el pont s’indique amb tota la visibilitat necessària que la fusta que s’ha utilitzat té la qualificació FSC. L’Ajuntament, amb aquesta informació als ciutadans, demostraria una exemple de per on han d’anar les polítiques públiques en matèria de sostenibilitat”.