El candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, apel·la a raons econòmiques, mediambientals i de vitalitat en els barris

Compromís per València “estimularà i potenciarà” el comerç de proximitat en els barris de la ciutat, tal i com figura en el seu programa electoral, ha explicat el candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, qui va mantenir ahir una reunió, juntament amb altres candidats, amb representants de l’associació gremial de comerciants i també amb portaveus dels venedors del Mercat Central. “Aquest xicotet comerç genera més ocupació que les grans superfícies comercials i estructura i dóna vida tant a la ciutat en el seu conjunt com als barris de València”, va explicar.

Segons Ribó, Compromís va poder constatar “la confluència entre les nostres propostes i les dels comerciants, i va citar “la intenció de potenciar el comerç de productes alimentaris i, especialment, el de productes de caràcter biològic, com una manera també de defensar l’Horta de València”.

Una altra de les apostes és el recolzament de l’artesania i la creació de marques locals, relacionades amb l’alimentació, “basant-nos en la qualitat, l’especificitat territorial i cultural”, la qual cosa reforça la singularitat dels nostres productes.

“En un món on els preus dels combustibles està creixent, Compromís vol potenciar el comerç local i pròxim, com a part de l’aportació de València a una major sostenibilitat. Les grans superfícies comercials generen dependència respecte de l’automòbil, una realitat que haurem d’anar superant”, afegí.

“Per raons econòmiques, mediambientals, de generació de riquesa i vitalitat en les trames urbanes perifèriques, pensem que l’aposta pel comerç de proximitat és una qüestió estratègica, un repte de primer ordre que figura destacat en el nostre programa electoral”, resumí Ribó.