El candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, diu que la ciutadania “té dret a conèixer quins són els projectes alternatius per a la ciutat”

Compromís per València, a través del seu candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, ha rebutjat la possibilitat de que se celebren “debats bipartidistes en els mitjans de comunicació públics que paguem entre tots”, en relació a la petició del PSPV-PSOE de que se celebren cara a cara entre el candidat socialista, Joan Calabuig, i l’alcaldessa, Rita Barberà. “Evidentment, tot el que no passe per un debat en Canal 9 i la Televisió Municipal de València (TMVA) amb les quatre organitzacions polítics més importants, nosaltres no anem a estar d’acord de cap de les maneres”, afegí Ribó.

“Tot i que conceptualment no estiguem d’acord, els mitjans de comunicació privats poden plantejar els debats al seu gust, però en les televisions públiques, pagades amb els impostos de tota la ciutadania, és un concepte absolutament inacceptable. La ciutadania té dret a conèixer quins són els projectes alternatius per a la ciutat. Amb els cara a cara s’orienta de forma descarada i antidemocràtica el vot cap a les dues grans formacions, mostrant a més una visió deformada i incompleta de la realitat”, explicà.

Ribó va reconèixer l’actual configuració bipartidista de l’Ajuntament de València, “però les enquestes diuen que els electors han quedat totalment escaldats de l’experiència, per l’erràtica oposició dels socialistes, i hi ha com a mínim dues formacions amb possibilitats molt sòlides de tenir representació i que, a més estan representades a les Corts Valencianes”.

“Estem convençuts que Compromís té un projecte solvent, il·lusionant i atractiu per a València i tenim tot el dret a explicar-lo a la ciutadania en els mitjans públics. Perquè, a més, tinc la convicció que tard o d’hora la nostra serà una opció de govern o d’influència necessària en el govern”, digué com a conclusió.

tall veu no bipartidisme