El candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, recorda que “està en la mà de l’Ajuntament proporcionar una solució a l’empresa promotora de l’hotel” i critica la lentitud en fer el Pla de Protecció

Compromís per València, a través del seu candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, ha apostat aquest matí per una solució negociada per al solar dels Jesuïtes que no siga “la construcció d’un hotel, ni de cinc ni de més altures, sinó per guanyar aquest espai per a la ciutat a través de l’ampliació del Jardí Botànic”.

Tot i la decisió del Tribunal Suprem de no admetre el recurs de cassació contra la sentència del TSJ que permetia una major edificabilitat en el solar, Ribó recordà que “està en la mà de l’Ajuntament proporcionar una solució a l’empresa promotora de l’hotel” que no passe per la construcció en el solar. “Legalment, es pot evitar posant en marxa el Pla de Protecció dels Bens d’Interés Cultural (BIC), que impediria la construcció. La situació jurídica haguera canviat substancialment, però hem de criticar la lentitud del govern de Rita Barberà en fer-ho, més pendent, com sempre, d’afavorir uns altres interessos”.

“Compromís avala i recolza les negociacions per a fer una permuta de terrenys que tanque definitivament aquest llarg conflicte. L’Ajuntament ha de ser moderadament generós, sense fer regals innecessaris, però oferint a l’empresa un acord que siga beneficiós per a totes les parts. Si s’arriba a una solució així la recolzarem si això comporta que el solar siga un nou espai guanyat per a espais verds i qualitat de vida”, argumentà el candidat.

“València no es pot permetre el luxe de perdre una zona verda en mig de la ciutat i, menys encara, malbaratar i posar en perill una zona ja existent com el Botànic i el Jardí de les Hespèrides. No ens ho podem permetre en una ciutat tan contaminada, amb un nivell de trànsit com el que patim i amb un número molt baix de metre quadrats de zona verda per habitant molt allunyades dels que recomanen els organismes internacionals” digué finalment.