El Grup Municipal Compromís ha presentat una moció perquè l’Ajuntament inste a la Conselleria d’Infraestructures a limitar a 50km/h la velocitat dels vehicles a motor que circulen en el tram que passa pel costat del nucli històric del Saler. Dóna així suport a totes les pedanies que també ho han demanat mitjançant una recollida de firmes.

El portaveu de Compromís, Joan Ribó, demana a l’Ajuntament que “defense als veïns de la ciutat, tant els que viuen al centre, com els que viuen en els poblats pedanis. Tots, juntament amb entitats conservacionistes, han demanat que es reduïsca la velocitat en este tram. La Generalitat fa oïdes sordes, i el consistori ha d’insistir”.

El Grup Municipal Compromís ha presentat una moció perquè l’Ajuntament inste a la Conselleria d’Infraestructures a limitar a 50km/h la velocitat dels vehicles a motor que circulen entre el final de l’autovia desdoblada CV-500 i la rotonda del Saler, en el tram que passa pel costat del nucli històric d’esta pedania. Una petició que han fet tots els alcaldes pedanis de València i fins i tot els de les localitats de Sueca i l’entitat local menor d’El Perelló.

L’objectiu d’esta moció és evitar l’excés de soroll que provoca les molèsties als veïns del nucli urbà del Saler que es troba just al costat d’este tram de la CV-500, i que pot ocasionar atropellaments, ja que a una vora de la carretera es troben diversos edificis i vivendes, i a l’altra vora està l’antic port. A més, així s’aconseguiria reduir l’emissió de gasos contaminants en una zona de parc natural com és l’Albufera i, tal i com aconsellen entitats de protecció de la natura com SEO-Birdlife, s’evitaria l’atropellament de l’avifauna de la zona.

Actualment, els vehicles que circulen en direcció cap al Sud, travessen 6 kilòmetres d’autovia desdoblada amb 4 carrils a una velocitat màxima de 120km/h, que baixa fins als 80km/h en el tram final de l’autovia, i després augmenta de nou fins als 100km/h en l’últim tram d’un únic carril per direcció, que se situa entre el nucli històric de la pedania del Saler i el seu port. És precisament sobre este tram on se circula a 100km/h, on el portaveu de Compromís, Joan Ribó, demana rebaixar la velocitat fins als 50km/h: “tots els alcaldes pedanis estan d’acord, hi ha hagut una recollida de firmes en estes pedanies i les veïnes El Perelló i Sueca, en la qual ha col·laborat SEO-Birdlife: un consens ciutadà al que la Conselleria d’Infraestructures fa oïdes sordes. L’Ajuntament ha d’alçar la veu pels seus veïns i instar la Generalitat perquè el servei de carreteres limite la velocitat.”

A esta mesura a curt termini, Joan Ribó n’afegeix una altra de fons: “el consistori ha de facilitar a la ciutadania l’ús del transport públic i la bicicleta, també en els recorreguts cap a les pedanies. Cal una presa de consciència de la importància de conservar els nostres espais naturals, i per no causar molèsties als veïns de la ciutat, tant dels que viuen al centre, com dels que viuen en els poblats pedanis. Tots tenim els mateixos drets”.

Vols escoltar Joan Ribó demanant una reducció de la velocitat en el tram de la carretera d’El Saler on ara se circula a 100km/h? Dóna-li al Play!