Compromís proposa que el regidor imputat per corrupció siga apartat de qualsevol representació del consistori i si es tracta de l’alcalde o alcaldessa, hauria de delegar en el vicealcalde totes les seues competències.

El portaveu de Compromís, Joan Ribó, ha sigut taxatiu: “volem que les pomes podrides s’aparten de la cistella immediatament. No podem consentir que presumptes corruptes es passegen tranquil·lament per les institucions de representació ciutadana, i en això ens hem d’implicar tots. Per això hem traslladat esta moció a la resta de grups de l’oposició i també al PP. Esperem que tots estiguen d’acord en votar a favor seu”.

 

Davant la creixent preocupació ciutadana pels escàndols de corrupció, el Grup Municipal presentarà una nova proposta en el pròxim Ple de desembre de l’Ajuntament de València. Com ha dit en roda de premsa el portaveu, Joan Ribó: “en Compromís estem escandalitzats per la corrupció i ho hem demostrat amb les múltiples iniciatives que hem proposat en este Ajuntament. Fins a quatre propostes en els últims mesos, que ara completem amb una moció per a aprovar una Ordenança municipal que establisca les mesures que ha d’adoptar el consistori quan hi haja una imputació formal d’un membre de la corporació municipal per un suposat cas de corrupció: volem que les pomes podrides s’aparten de la cistella immediatament”. Compromís proposa que el regidor imputat per corrupció siga apartat de qualsevol representació del consistori, tant en òrgans col·legiats de govern, com en consultius, patronats, ens o fundacions. Si el regidor imputat forma part de la Junta de Govern Local o és tinent d’alcalde o regidor delegat d’Àrea de Govern es procedirà a la seua revocació immediata, i si es tracta de l’alcalde o alcaldessa, hauria de delegar en el vicealcalde totes les seues competències, llevat de les que siguen indelegables. A més, Compromís proposa que l’imputat passe a no percebre les seues retribucions; que únicament se li pague per les assistències al Ple o comissions.

Per a Ribó, “no podem consentir que presumptes corruptes es passegen tranquil·lament per les institucions de representació ciutadana, i en això ens hem d’implicar tots. Per això hem traslladat esta moció a la resta de grups de l’oposició i també al PP. Esperem que tots estiguen d’acord en votar a favor seu”.

La proposta de Compromís d’apartar els regidors imputats per corrupció es faria efectiva des del mateix moment de la imputació fins que s’arxive la causa, se sobreseïsca o hi haja una condemna. S’hauria de tractar de delictes contra l’Administració Pública, com són la prevaricació, revelació de secrets, suborn, tràfic d’influències, malversació, frau, negociacions prohibides amb funcionaris i abusos en l’exercici de la seua funció, o altres delictes tipificats al codi penal com apropiació indeguda, blanqueig de capitals, estafa, o falsedat documental.