Compromís denuncia que la darrera licitació a IMESAPI va finalitzar al novembre de 2005, des d’eixa data l’empresa presta el servei irregularment a l’Ajuntament

 

La Junta de Govern Local de demà, convocarà el procediment obert per a contractar el servei de manteniment i conservació de les fonts ornamentals de la ciutat de València. L’actual empresa gestora d’este servei, IMESAPI SA; va obtindre el 2 de novembre de 2001 el contracte per a dos anys i la possibilitat de prorrogar dos anualitats més, és a dir fins al 2 de novembre de 2005. És a dir des del 2 de novembre de 2005 la mercantil IMESAPI ve realitzant este servei sense licitació, incomplint clarament la Llei de Contractes de les Administracions Públiques.

 

Des de Compromís han afegit que el propi òrgan fiscalitzador de l’Ajuntament de València, al seu informe del 25 de novembre de 2013, va alertar que el pagament que es va fer a IMESAPI per 50.089,05 euros en concepte de la mensualitat d’octubre de 2013, es fa contravenint la Llei d’Hisendes Locals, ja que es tracta de despeses realitzades a l’exercici vigent sense haver segut autoritzades. L’interventor objectava que el reconeixement també contravenia la Llei de Contractes de les Administracions Públiques, ja que la factura reconeguda superava el límit del contracte menor sense licitació pública, és a dir 18.000 euros.

 

Pilar Soriano, regidora de Compromís
Pilar Soriano, regidora de Compromís

A més el citat informe de l’interventor recomanava a la major brevetat possible, posar fi a esta situació d’inexistència de contracte públic, pel que s’havia d’iniciar immediatament la licitació d’un contracte públic. IMESAPI, filial de la constructora ACS, facturà al 2012 més de 5 milions d’euros pel servei de conservació, manteniment i construcció de fons ornamentals sense contracte i pels treballs de la gestió de l’enllumenat públic del sector sud de la ciutat, este sí amb contracte en vigor. És a dir l’Ajuntament de València ha tardat més de huit anys en convocar el concurs, han destacat des de Compromís.

 

Pilar Soriano, regidora de Compromís per València, ha comentat: ”Esta situació mostra el desgavell que existeix en l’Ajuntament de València amb les diferents grans contractes, casualment  controlades per empreses de l’Ibex 35 on es practica el fenomen de “les portes giratòries”, és a dir, expolítics, normalment exministres passen a ocupar llocs de decisió en estes empreses. És escandalós que l’Ajuntament porte més d’huit anys pagant per la conservació, manteniment i construcció de fonts ornamentals sense cap contracte, casualment l’empresa IMESAPI és propietat de Florentino Pérez, president d’ACS i del Real Madrid”.