Pilar Soriano ha acusat a l’equip de govern de licitar contractes que porten anys prorrogant-se de manera irregular per l’emergència d’una alternativa progressista a la ciutat

 

La Junta de Govern Local d’hui ha aprovat els plecs per a la licitació del servei de jardineria de la ciutat de València per als pròxims quatre anys, prorrogable per a dos més. Este contracte té un valor estimat de 67.592.721,81 euros, tractant-se d’una de les contractes més importants de l’Ajuntament de València, dividint-se la ciutat en dos zones, nord i sud, separades pel vell llit del Tùria.

Des de Compromís han criticat el servei de jardineria prestat per les actuals empreses, FCC i SAV, als darrers anys, s’ha pogut comprovar amb l’increment de queixes ciutadanes rebudes per l’Ajuntament referents a l’estat dels parcs i jardins. L’última adjudicació d’este servei es va licitar en març de 2005, per a quatre anys més dos més prorrogables, és a dir les empreses porten des del març de 2011, més de tres anys, realitzant el servei fora de contracte.

Pilar Soriano, regidora de Compromís
Pilar Soriano, regidora de Compromís

La regidora de Compromís Pilar Soriano ha criticat la política de retallades de les empreses contractistes del servei de jardineria, que ha portat als últims anys a diferents processos de disminució de personal i de recursos materials, que sense dubte han obligat a prestar un servei cada vegada pitjor.

Pilar Soriano, regidora de Compromís per València, ha comentat: ”No entenem per què de sobte a l’equip de Barberà s’ha afanyant en convocar els concursos que porten anys prorrogant-se de manera irregular, com és el cas dels parcs i jardins i de les fonts ornamentals. La consolidació d’una alternativa progressista a la ciutat ha obligat a l’equip de govern a convocar urgentment les licitacions caducades en alguns casos fins a fa nou anys. La ciutat de València necessita un canvi en la gestió dels parcs i jardins, ja que als últims anys les empreses contractistes han prestat un servei nefast a la ciutat, anteposant els seus interessos mercantils als de la ciutadania

Escolta l’àudio: Pilar Soriano.MP3