Segons un recent estudi d’Exceltur els ingressos per habitació disponible a la ciutat de València han disminuït constantment des del 2008
Compromís ha denunciat la passivitat dels responsables de turisme de l’Ajuntament de València en la promoció de la ciutat als últims anys. Front a altres ciutats del nostre entorn que estan mostrant un dinamisme major alhora de refer-se dels efectes de la crisi, a la nostra ciutat no paren de disminuir els ingressos per turista des del 2008.
Consol Castillo, regidora de Compromís ha acusat a Alfonso Grau, al mateix temps vicealcalde i president del patronat de la Fundació Turisme València, d’estar més preocupat pels seus problemes judicials al cas Noós, que en oferir alternatives a les xifres negatives del turisme a la ciutat de València que presenta el “Baròmetro de la Rentabilidad y el Empleo de los Destinos Turísticos” realitzat per Exceltur i referit a l’any 2013.
Segons este estudi a la ciutat de València al 2013 ha disminuït en un 1,7% les persones ocupades al sector del turisme i ha baixat en un 2,7 % l’ingrés mig per habitació disponible (REVPAR). Est última variable acumula un descens del 23,7 % des de l’any 2008, el que ha suposat que cada habitació d’hotel a la ciutat suposava un ingrés de 49,5 euros al 2008 i al 2013 ha suposat només un ingrés de 37,8 euros per habitació, 10 euros per baix de la mitja de l’Estat que és de 47,5 euros per habitació.
Al mateix temps Castillo ha insistit en que l’aeroport de Manises, porta mesos consecutius de descens de passatgers i d’operacions sense que l’Ajuntament exigisca als responsables d’AENA algun canvi a les seus polítiques. Des de Compromís es va demanar en el Ple de desembre la confecció d’un pla estratègic per l’Aeroport i va ser refusat amb els vots del Partit Popular.
Consol Castillo ha declarat “No podem permetre que els casos de corrupció que afecten al Partit Popular embruten la imatge de la nostra ciutat, el turisme és un dels sectors claus de la nostra economia. Des de Compromís exigirem la creació de la Mesa pel Turisme Sostenible a la nostra ciutat per estructurar un producte turístic basat en els recursos existents historia, cultura, patrimoni, costa i territori. Amb els agents i sense invencions de grans esdeveniments ni elements de fantasia.”
Escolta l’àudio: