La regidoria d’innovació i projectes emprenedors ha pagat 14.356,65 euros a la consultora Técnicas Fotosolares SL per a preparar la candidatura de València a dos premis a la innovació de ciutats europees

 

La candidatura de la ciutat de València no va superar la primera fase als dos premis a les ciutats europees innovadores

 

Compromís ha acusat a la regidora d’innovació i projectes emprenedors, Beatriz Simón, de pagar 14.356,65 euros a una consultora per a preparar la candidatura de la ciutat per a dos premis sobre innovació a nivell europeu i que València no ha superat la primera fase a cap de les dos convocatòries.

 

La consultora Técnicas Fotosolares SL ha cobrat 9.680 euros del pressupost municipal per la preparació de la candidatura de la ciutat de València per al premi a la “Capital Europea de la Innovació –iCapital 2014”. La ciutat de València no passà de la primera fase d’este premi organitzat per la Comissió Europea i dotat amb 500.000 euros per a la ciutat que millor aplique les tecnologies per apropar la ciutat als veïns. A la fase final del premi van passar les ciutats de Grenoble (França), Groningen (Països Baixos) i Barcelona, que finalment va guanyar la convocatòria del 2014.

 

La regidoria d’innovació i projectes emprenedors va contractar els serveis de la mateixa consultora per 4.676 euros per a preparar la primera fase de la candidatura de la capital del Túria al “Mayors Challenge de Bloomberg Philantropies 2014”. Altra vegada la ciutat de València no ha passat de la primera fase que va triar als vint-i-un candidats que van presentar les idees més innovadores per a respondre a un problema concret. Entre les ciutats que han passat la primera selecció per a optar al premi de cinc milions d’euros per al guanyador y els quatre d’un milió d’euros per als quatre finalistes, han estat Madrid, Barcelona, Bolonia (Itàlia), Bristol (Anglaterra) o la Haia (Països Baixos), entre altres.

 

La regidora de Compromís Pilar Soriano ha criticat que la regidora Beatriz Simón utilitza les candidatures a estos premis per a autopromocionar-se i a més ha destacat que el que tots pensaven que tenia un cost cero per als ciutadans, ha costat 14.356,65 euros. A més ha ressaltat que hui que Barberà ha presentat el projecte de Smart City per a la ciutat, que està clar que l’equip de govern no ha fet els deures per a aplicar la innovació en la millora de la vida dels ciutadans, com ha quedat de manifest a l’eliminació de València a la primera fase dels dos premis.

 

Pilar Soriano ha declarat:”La regidora Beatriz Simón ens té acostumats a anunciar només les dades d’ocupació que l’interessen i amagar les dades negatives. Amb els premis internacionals d’innovació pareix que fa el mateix, anuncia a bombo i plateret quan la ciutat es presenta, però amaga quan l’eliminen a la primera de canvi”.

Escolta l’aùdio: Pilar Soriano.MP3