Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha lamentat que “el govern de Barberá no haja actuat preventivament per a emparar els drets dels usuaris preferint fer d’escut de l’empresa concessionària JCDecaux ja que així es podria haver evitat l’actual garrotada judicial, una més en l’historial de condemnes patida per aquest govern”.


A l’abril del 2013 el grup municipal de Compromís va instar al govern municipal a obligar a l’empresa concessionària JCDecaux del servei de bicis públiques Valenbisi, a la modificació del les clàusules abusives ara declarades nul·les per la justícia.

El portaveu Joan Ribó ha afirmat que “la inevitable condemna es veia venir, hi havia elements de sobra que feien pensar que els tribunals donarien la raó a la demandant: no ens van fer cas, van preferir fer d’escut de l’empresa concessionària en comptes d’emparar els drets legítims dels usuaris”.
El dany està fet, ara el que ha de fer el govern de l’alcaldessa Rita Barberá és obligar a la concessionària a modificar immediatament les clàusules abusives. I el que és més important, a que s’engegue una finestreta per a agilitzar la presentació de les presivibles reclamacions d’altres usuaris víctimes de les clàusules abusives, sense esperar a les condemnes judicials”.

Compromís anima a les i els usuaris a reclamar els danys i perjudicis per les clàusules abusives que ha mantingut JCDecaux, a pesar de que eren sense dubte abusives. Aquesta reclamació a part de ser un dret de tots els afectats, és un bon mecanisme perquè el govern municipal canvie la seua actitud d’emparar a les empreses concessionàries per sobre dels drets de les i els usuaris.