Joan Ribó : “Sembla que puga haver certes vinculacions entre alguns membres del “sector cristià” del Partit Popular i la mercantil Trasgos, ja que van ser els que els van posar en contacte amb les empreses de la trama Gürtel”.

El portaveu de Compromís, Joan Ribó, ha demanat explicacions a l’alcaldessa Rita Barberá, per la contractació de la Japan Week de 2012 per part del consistori. Des de Compromís hem destacat que l’àrea de Relacions Internacionals de l’Ajuntament de València, organitzadora de les jornades, depèn directament de l’alcaldia, així que la responsable de la contractació és l’alcaldessa.
Tot apunta que les empreses investigades per l’instructor de la peça separada de la visita del Papa a València, Trasgos i Cuco Comunicació són proveïdors habituals de l’Ajuntament. En el cas de la contractació de l’edició de la Japan Week el 2012 es van fraccionar diferents contractes per evitar un procés de licitació pública, aquesta pràctica és la mateixa que utilitzaven les empreses de la trama Gürtel liderada per Correa i que és molt comú en el Ajuntament. Des de Compromís hem assenyalat que el fraccionament de factures suposa un incompliment de la Llei de Contractes del Sector Públic i comporta un sobrecost per a l’administració, ja que en evitar un procés de contractació competitiu el preu dels serveis s’incrementen considerablement, i al mateix temps s’afavoreix a unes empreses molt concretes.

Compromís ha presentat una interpel·lació a Rita Barberà en el pròxim ple perquè explique la seua vinculació i la de l’Ajuntament en l’organització de la visita del papa a València L’Ajuntament va ser un dels quatre patrons de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies i Rita Barberà, com a vicepresidenta, va aprovar els comptes i contractes de la fundació, que encara està en actiu per la impossibilitat de dissolució a causa dels deutes que manté. Enrique Pérez Boada, antic regidor i exadministrador de Trasgos , i Juan Cotino, van negociar amb Francisco Correa la contractació de serveis amb les empreses investigades. La Fundació VEO , dependent de l’Ajuntament, va ocupar a treballadors d’Orange Market i va contractar amb les empreses investigades.

Compromís ha exigit reiteradament a l’Ajuntament els comptes de la Fundació VEO i de la Fundació V Trobada, que sempre han estat negades per part de l’equip de govern.

Joan Ribó, portaveu de Compromís , ha declarat : “Exigim a Rita Barberá que informe de la contractació per part de l’Ajuntament amb les empreses investigades, que aclarisca el paper dels membres del seu equip en la visita del Papa i de la Fundació VEO. Sembla que hi puga haver certes vinculacions entre alguns membres del “sector cristià” del Partit Popular i la mercantil Trasgo , ja que van ser els que els van posar en contacte amb les empreses de la trama Gürtel. Tot fa pensar que darrere d’aquests contractes hi ha relació amb el finançament ilrregular de PP valencià“.