Davant la gran preocupació ciutadana per la tolerància amb els infractors de trànsit de la qual està fent gala el nou govern municipal que dirigeix María José Catalá, el regidor de Compromís Giuseppe Grezzi va preguntar recentment al regidor de Trànsit, Jesús Carbonell per les sancions imposades en matèria de velocitat, la principal causa d’accidents amb conseqüències greus i mortals a la ciutat de València.

Amb la finalitat de determinar la qualitat i qualitat empresa pel nou govern d’ultradreta, Grezzi va sol·licitar que es detallaren les propostes de sanció emeses discriminades per tipus de dia, emplaçament, velocitat, mes i any. No obstant això, malgrat l’obligació que tenen els regidors de govern d’atendre les peticions d’informació de l’oposició, el PP va negar la informació, limitant-se a donar el total de sancions per mesos.

“La nostra intenció és saber si a València es realitza de tant en tant algun control de velocitat, encara que siga després d’algun tràgic accident, però el regidor Carbonell ens nega la informació. I en el seu lloc ens passa unes dades mensuals pràcticament idèntiques als de l’any anterior per a dir-nos de nou, amb to xulesc, que ell multa més que Aaron Cano. Però a la gent què més li dona que el nou regidor del PP siga igual d’ineficient que l’anterior regidor del PSOE? La gent està preocupada per la seguretat viària a València i el regidor de trànsit respon comportant-se com un macarra”, relata Grezzi.

Ja al febrer, arran de l’accident del passat mes de desembre en Nicasio Benlloch en el qual un turisme es va encastar a gran velocitat en una terrassa de l’avinguda no causant la mort de cap ciutadà de pur miracle (i de les denúncies ciutadanes del reiterat incompliment dels límits de velocitat allà), Grezzi va preguntar a Carbonell pels controls de velocitat realitzats en eixa avinguda, vanant-se este en la resposta no sols de no haver-ne fet cap després del sinistre als vehicles de motor, sinó d’haver fet un ferri control als patinets en la zona.

“D’alguna manera es podria entendre que Carbonell es fera el fanfarró si tinguera alguna cosa de la qual presumir, però al contrari d’això, es vana que els seus agents no multen a ningú i amaga les dades que acrediten que les úniques multes de velocitat que es posen a València són les que posen els radars fixos i que ell no està fent res per a protegir la ciutadania”, afig l’exregidor de Mobilitat Sostenible.

A conseqüència d’esta actitud, el regidor Giuseppe Grezzi ha sol·licitat empara a l’alcaldessa perquè se li facilite l’obligada informació per part del govern municipal; no sense emplaçar de nou al regidor Carbonell al fet que comence ja a realitzar controls de velocitat per a fer els carrers de València espais més segurs. “Després de 10 mesos en el govern, Carbonell ha de canviar ja de bàndol, deixar de protegir els infractors, i començar a protegir la ciutadania que respecta i compleix les ordenances municipals i les normes de convivència” conclou Grezzi.