L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat en el Debat sobre l’estat de la ciutat que l’Ajuntament de València incrementarà el nombre de terminals de teleassistència per a persones majors que actualment hi ha, fins a aconseguir la xifra de 6.000 i ampliar la cobertura de les necessitats que en este moment es plantegen a la ciutat. També ha anunciat que l’Ajuntament obrirà una oficina per la No Discriminació en la qual equips d’especialistes atendran a les víctimes de delictes d’odi.

En relació amb el creixent col·lectiu de persones majors, Ribó ha recordat que aquelles que tenen una renda mensual inferior a 790 euros ja no han d’abonar quantitat alguna per l’atenció domiciliària que reben.

Entre les nombroses referències i anuncis que Ribó ha fet en la seua intervenció destaca també la relativa a la tasca de valoració de la Dependència que s’està duent a terme des de l’administració municipal. Ha assenyalat que l’Ajuntament de València ha tramitat més de 5.000 expedients de valoració de la Dependència des que en 2017 la Generalitat va delegar el tràmit d’estes ajudes en els servicis socials de l’administració local.

Igualment ha afirmat que a València en estos moments no se li talla la llum, ni el gas, ni l’aigua a cap família que no puga fer front al rebut a final de mes, després d’haver assolit acords amb les empreses subministradores que propicien que els servicis socials municipals intervinguen, se supervise cada situació i, en cas de necessitat, s’abonen els rebuts.

Quan ha abordat l’exercici de la solidaritat i l’acció social a través de la cooperació que promou el Govern de la Nau, Ribó ha anunciat en el seu discurs el compromís perquè en els pressupostos municipals per a l’any 2019 es destine el 0’7% a cooperació, complint així els objectius que estableixen els organismes internacionals: “hem canviat el mapa de la Fórmula 1 i dels “amiguitos del alma” al mapa internacional de la solidaritat i l’alimentació sostenible. Un bon gir per a la reputació de la ciutat que no ha sigut fàcil de dur avant”.

EDUCACIÓ PÚBLICA I DE QUALITAT

Joan Ribó també s’ha referit a l’esforç pressupostari que ha permès augmentar de forma molt considerable el nombre de beques de menjador concedides. “Enguany hem concedit 1.529 beques, el que suposa un augment del 37% respecte al curs passat”. Dins de la prioritat de garantir l’escolarització dels valencians i valencianes des de la més primerenca edat, ha destacat l’alcalde que el preu mitjà de les escoletes municipals s’ha rebaixat a 34 euros al mes, una xifra que destaca enfront dels 303 euros per mes de preu mitjà de les escoles de gestió indirecta.

L’alcalde ha destacat igualment que s’ha produït un augment d’al voltant del 20% en el nombre d’inscripcions a les escoletes municipals, un fet que en opinió de Ribó confirma que «la ciutadania dóna el seu suport al model d’educació pública i de qualitat que defensa el Govern de la Nau».

Un altre anunci destacable realitzat per Joan Ribó en el Debat sobre l’estat de la ciutat, és que l’Ajuntament de València reconeixerà públicament amb un guardó a aquelles empreses que s’impliquen d’una forma activa en la contractació de persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual. Este guardó serà lliurat en un acte públic que se celebrarà coincidint amb la celebració del Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual, amb una rellevància que contribuïsca a incentivar la igualtat d’oportunitats de tots i totes en l’accés al mercat laboral.

Ha detallat Ribó alguns dels aspectes més significatius de la política del Govern de la Nau per a afavorir la integració laboral dels usuaris dels centres ocupacionals municipals per a persones amb diversitat funcional, alguns dels quals ja realitzen pràctiques en diferents dependències municipals i altres han trobat una feina normalitzada.

Ha afirmat l’alcalde que, en línia amb les polítiques inclusives de la Generalitat, les aportacions a l’Ajuntament de València, han augmentat un 265% , passant de 3’7 milions en 2015 a 9’8 milions previstos per a 2019. Este augment pressupostari, segons ha assegurat Ribó, ha anat en paral·lel a un canvi del model assistencialista per un model de drets i justicia social.

Finalment, Joan Ribó, alcalde de València, s’ha referit a l’increment d’un 8% registrat del nombre d’usuaris de les instal·lacions esportives municipals repartides per tota la ciutat, en les quals determinats col·lectius, com el de les persones majors, es beneficien de descomptes que aconsegueixen fins al 50% de la quota mensual.