El Consell Alimentari Municipal aprova l’Estratègia Agroalimentària de la ciutat de València

El Consell Alimentari Municipal (CALM) aprova, en una sessió presidida per la regidora d’Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo, l’estratègia agroalimentària de la ciutat de València.

«En el Dia Mundial de l’Alimentació, la primera missió del Consell Alimentari de la ciutat de València no podia ser una altra que la votació de l’Estratègia Agroalimentària Municipal, marc de referència que permetrà fer efectius els compromisos adquirits en les signatures de pactes internacionals, nacionals i locals com el Pacte de Milà, la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia o Intervegas. S’inicia així un procés que permet dissenyar solucions als desafiaments que en matèria d’alimentació enfrontem com a habitants d’este entorn metropolità únic i complex», ha dit Castillo.

Una vegada l’Estratègia Agroalimentària Municipal aprovada, a instàncies del CALM,  per la Junta de Govern Local,  els diferents grups de treball i la Comissió Permanent podran avançar en propostes per a l’elaboració de plans d’acció que integren mesures sobre alimentació en diferents àmbits d’actuació com la salut o l’educació.

Esta proposta d’Estratègia Agroalimentària és el resultat de la contribució de diversos agents del sector agroalimentari. Les línies estratègiques contemplen que, per a promoure la transició agroecològica en els sistemes agrícoles, ramaders i pesquers, és necessari promoure canvis en la nostra cultura agroalimentària.

Així, considera la relocalització de l’economia alimentària per a generar cadenes de valor més justes. També defensa el dret a l’alimentació sostenible sense el qual no és possible parlar de sistema sostenible i just. I, finalment, establix la governança alimentària i la planificació territorial com a elements que garantisquen la continuïtat d’este procés per a poder construir un sistema alimentari bo per al nostre ecosistema.

D’altra banda, el CALM integrarà també a nous membres amb la finalitat de ser un òrgan consultiu de participació representatiu del sector agroalimentari en la seua diversitat i pluralitat. Així, es voten els membres de la Comissió Permanent així com la Vicepresidència. «La principal missió que tindran estos responsables és la de realitzar propostes que permeten avançar cap a la construcció d’un sistema agroalimentari sostenible a la ciutat de València», ha explicat Castillo.

 

Arxivat en: 2018, Agricultura, Ajuntament, Consol Castillo, Horta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *