L’Ajuntament de València ha presentat en la Generalitat el Projecte de llei de capitalitat, «un projecte antic, dels anys 50, que l’actual equip de govern ha abordat d’una vegada per totes», tal com ha anunciat hui l’alcalde de València, Joan Ribó, en concloure la presentació del Curs de Direcció Pública Local destinat a la formació de 50 persones empleades públiques que implementaran el seu aprenentatge en plans de millora de la gestió pública. Amb esta iniciativa formativa, organitzada pel Servici Municipal de Formació, Avaluació i Carrera amb la col·laboració de la Universitat de València, «es pretén respondre a l’exigència ciutadana d’uns servicis de qualitat» que, tal com ha explicat l’alcalde, “l’Ajuntament haurà d’assegurar en la Carta municipal de Capitalitat, que ha sigut objecte de la primera ponència de l’esmentat curs”.
«Este document atorgarà a la ciutat un règim especial amb l’objectiu de reforçar la seua autonomia per a fer possible un govern més eficaç, eficient i més proper a la ciutadania. La seua elaboració està recollida en la normativa local valenciana encara que mai s’ha desenvolupat, sent imprescindible per a una ciutat com València que, amb 800.000 habitants, és la capital de la Comunitat Valenciana», ha aclarit Joan Ribó.
Acompanyat pel regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, el primer edil ha participat hui, en el Saló de Cristall, en la inauguració de la tercera edició del Curs de Direcció Pública Local, i ha assistit a la conferència inaugural a càrrec de Francisco Velasco Caballero, catedràtic de Dret Administratiu de la Universidad Autónoma de Madrid, amb el títol «Les lleis de capitalitat: el cas de València».
Durant la inauguració del curs, l’alcalde ha assegurat que el govern de la ciutat «accepta els reptes del segle XXI, i l’exigència ciutadana de qualitat, que s’ha ha de traduir en una millora efectiva dels servicis municipals en tots els camps, per a tots i totes, sense excepcions ni discriminacions per raó de sexe, edat, llengua, origen o religió». «I amb eixe objectiu, treballem per comptar amb una Carta municipal al servici d’una administració àgil, moderna i innovadora, amb qualitat democràtica i transparència com a normes permanents en totes les seues actuacions», ha afegit.
En la mateixa línia, el regidor Sergi Campillo, ha destacat el fet que el curs inclou la presentació d’un pla de millora per a l’Ajuntament que, després, s’implementarà i s’avaluarà la seua posada en pràctica. «I amb eixos plans de millora, que ja en tenim 100 de les dos edicions anteriors, tindrem uns 150 projectes per a millorar l’administració pública i, per tant, la vida de les persones que viuen en esta societat». «I esta és la raó per la qual fem este curs: per a millorar la vida de la ciutadania de València amb projectes com un de les anteriors edicions amb el qual l’Ajuntament va estalviar fins a 500.000 euros», ha conclós.
En el transcurs de la presentació de la tercera edició d’esta iniciativa formativa també ha participat el director acadèmic del curs, el doctor en Psicologia Social Oto Luque, el coordinador general tècnic d’Innovació, Organització i Gestió de Persones de l’Ajuntament i codirector del curs, Josep Vicent Cortés, i la Cap de Servici de Formació, Avaluació i Carrera Professional, Mila Ortiz. Entre el públic, es trobaven l’alumnat de la present i de les anteriors edicions i els regidors Consol Castillo i Fernando Giner.