S’ha trobat una torrassa de la cara Nord de la muralla baixmedieval del segle XIV de la Ciutat de València en la zona del carrer Blanqueries. Les ruïnes medievals han sigut trobades amb motiu de les obres de canalització d’aigua potable que està duent a terme l’Ajuntament de València, encara que se sàvia prèviament, gràcies als experts en arqueologia, de la possible existència d’estes ruïnes i de la seua coincidència amb la muralla.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, ha visitat les troballes de la torre de la Baixa Edat Mitjana en la zona al costat de la Casa-Museu Benlliure. El projecte és obra de la delegació de Desenvolupament Urbà y compta amb la col·laboració de les Delegacions de Mobilitat y la de Cultura.

A més de la torre, s’han descobert restes del moment de la demolició de la muralla al costat de materials ceràmics corresponents al període històric de la destrucció de la fortalesa. Malgrat les previsions, les ruïnes medievals han aparegut més cap al nord del que es pensava i gràcies a este descobriment es pot precisar el traçat de la muralla.

Fruit del seguiment arqueològic que s’està realitzant, els experts han avisat que és possible que se continuen trobant restes pertanyents al recinte emmurallat en el transcurs de les obres.

La construcció de la muralla va començar en 1356, però no va ser fins a 1865 quan va tenir lloc el començament de la seua demolició. La seua destrucció va estar motivada per la nova concepció de la ciutat moderna que es tenia en l’època. Una ciutat on les muralles no tenien cabuda pel significat bèl·lic que representaven i, a més, es va pensar que les obres de demolició serien una oportunitat per a donar treball a les persones aturades de la ciutat.