L’activitat gratuïta que organitza cada final de mes el Servici Devesa-Albufera de l’Ajuntament de València ha congregat a 40 persones per explicar-los in situ com es varen formar les platges i les dunes de la Devesa. A més, s’han analitzat les causes que expliquen la regressió actual d’estes platges de la ciutat de València i s’ha posat en valor la contribució que el cordó dunar fa a l’estabilitat d’estes platges.
La responsable d’esta activitat guiada del mes d’abril ha sigut la cap de la Secció d’Ús Públic del Servici Devesa-Albufera de l’Ajuntament de València, qui ha explicat a totes les persones assistents algunes de les claus del passat, del present i del futur de les platges integrades al Parc Natural de l’Albufera. A més, ha conduït el grup pel primer cordó dunar de la Devesa per continuar amb l’activitat guiada.
“Activitats com la d’este mes servixen per prendre consciència de com es varen generar elements tan importants del patrimoni ambiental de València com les platges del Parc Natural de l’Albufera i el seu sistema dunar, que ací sempre s’han anomenat muntanyars, i com per diversos motius s’està produint una regressió que els afecta”, ha explicat durant la visita el regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, qui ha reclamat en diverses ocasions actuacions immediates i definitives per solucionar el problema de la regressió de les platges del sud de la ciutat. “Afortunadament comencem a vore un compromís per part del govern en este tema. Ja s’està regenerant la platja de la Garrofera, s’està treballant amb el Port de València en la regeneració del cordó dunar de la platja de la Creu i el Ministeri es va comprometre a licitar l’estudi de regeneració definitiva de les platges”, ha destacat Campillo, qui ha afegit que “l’Ajuntament de València, a través de la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, i de mi mateix com a regidor de Devesa-Albufera, estarà molt atent a que es complisquen les promeses realitzades”.
“Les activitats del Servici Devesa-Albufera sempre permeten conéixer més de prop esta meravella natural que tenim a tan pocs minuts del nucli urbà de la ciutat i d’eixa forma, coneixent-la, és més fàcil aprendre a estimar-la i treballar per la seua conservació”, ha destacat el regidor, qui també ha agraït el servici de la línia 25 dels autobusos de l’EMT, “que fan encara més senzill arribar a la Devesa i gaudir d’estes activitats guiades gratuïtes dissenyades per a tots els públics”.