La regidora Luisa Notario demana al PP que es deixe de fer política “d’aparador” i que, a banda de fer-se fotos en esdeveniments com el ‘Simposium nacional d’enllumenat’, treballe i transforme ja eixe 15% del parc d’enllumenat públic que queda a tecnologia eficient i sostenible.

La regidora de Compromís per València Luisa Notario ha acusat el govern de María José Catalá d’inacció i de no voler treballar per finalitzar la transformació de tot el parc d’enllumenat públic a tecnologia eficient. “En un any que porten governant, no han executat cap projecte d’enllumenat públic eficient que no siga herència de Compromís. L’únic projecte executat ha consistit en canviar tres fanals en el c/Hospital”, ha remarcat Notario qui ha assenyalat a més que “des de Compromís aplaudim que València aculla este tipus d’esdeveniments, ja que el que es fa valdre i es reconeix és l’immens treball que vam fer en el govern de Joan Ribó en esta ciutat com ha destacat en la roda de premsa el mateix president del Comité Espanyol d’il·luminació Fernando Ibáñez”.

Luisa Notario ha recordat que “sota el mandat del PP de Rita Barberà, València era considerada la capital europea de la contaminació lumínica i en 8 anys la convertirem en un referent en enllumenat públic eficient”. Sembla, ha afegit, que “a Catalá li importa tan poc com a Barberá l’enllumenat públic i li demanem que deixe de fer-se fotos, s’arromangue i execute el 15% de canvi en l’enllumenat públic que quedava sense canviar perquè en un any sols ha canviat 3 fanals. No és molt difícil fer de València una ciutat amb un enllumenat públic 100% eficient tenint en compte que s’ho deixarem fet”.

Durant les dues legislatures de govern de Compromís es van invertir vora 23’5 milions d’euros amb els quals es van substituir 87.000 punts de llum de l’enllumenat públic de la ciutat. Una transformació del 85% del total a lluminàries eficients energèticament amb els que es van poder estalviar sis milions d’euros anuals, van aconseguir reduir el consum energètic un 50 % i, es va reduir la il·luminació intrusiva i es van deixar d’abocar a l’atmosfera 16 tones de diòxid de carboni. Luisa Notario ha recordat que “l’enllumenat públic és una peça fonamental en la lluita contra el canvi climàtic, i de fet la seua transformació va ser un punt rellevant per a obtenir la capitalitat verda europea”. Però això, conclou Notario, “com és evident per la poca repercussió que està tenint esta capitalitat, no és important per al govern del PP que només veu en este congrés d’enllumenat un esdeveniment turístic més.”