Fuset critica que el govern municipal ha deixat de millorar l’app municipal que entre altres coses permet a la ciutadania comunicar incidències en la via pública.

El regidor de Compromís per València, Pere Fuset, ha denunciat hui l’abandonament del govern municipal de l’AppValència, la ferramenta de comunicació bidireccional per a mòbils amb que, entre altres coses, la ciutadania pot  rebre avisos temàtics, localitzar recursos al seu abast  i comunicar incidències en la via pública. Fuset, que fou responsable de la regidoria d’Agenda Digital durant els governs de Joan Ribó, critica que des del canvi de govern no s’han produït cap millora al servici i s’han paralitzat algunes anteriorment previstes.

Així, l’edil de Compromís lamenta que el sistema de comunicació ciutadana d’incidències a la via pública encara no s’haja ampliat amb els servicis relatius al cicle integral de l’aigua i a urbanisme, una integració que es trobava ben avançada abans del canvi de govern i per la que de manera reiterada s’han interessat des de l’oposició. Fuset explica que amb estos canvis tecnològics anteriorment previstos la ciutadania podria comunicar de manera directa i àgil fuites d’aigua,  defectes al paviment i l’asfalt, i altres necessitats de reparacions urgents que són responsabilitat d’OCOVAL.

Fuset recorda que esta ferramenta digital desenvolupada els últims 8 anys pels governs progressistes és ja usada per milers de persones que comuniquen les incidències als carrers de manera directa als equips i brigades municipals per tal de donar una resposta immediata. Així el veïnat pot comunicar, per exemple, incidències com un fanal apagat i este avís arriba  georeferenciat i de manera directa a l’equip responsable de zona que pot actuar en manera àgil en qüestió d’hores. De manera similar es van integrar altres servicis com el de neteja, jardineria, mobilitat  i plagues, que podien actuar amb immediatesa o incloure l’actuació en la programació futura.  Fuset explica que abans del canvi de govern els tècnics estaven treballant per integrar esta mateixa funcionalitat amb incidències relatives a l’urbanisme per a poder reduir de manera considerable els temps d’actuació i ampliar la capacitat ciutadana de traslladar defectes a la via pública, adjuntant fotografies del problema detectat.

Fuset denuncia que, tal i com reconeix la regidora Paula Llobet en una resposta escrita del passat ple municipal, les actualitzacions de l’AppValència des de juny passat s’han limitat a incloure la programació de  2024 per a les Falles i la Setmana Santa Marinera i la ubicació dels pipicans. Per això ha instat al Partit Popular “a no abandonar una ferramenta útil  per a millorar el dia a dia de la ciutat pel simple fet d’heretar-la d’un altre equip de govern i a continuar treballant per aprofitar la participació ciutadana més activa per millorar la ciutat”.