·        Compromís critica el retard en la gestió del Parc de Desembocadura per la incapacitat de gestió del govern de Catalá

·        Papi Robles celebra la Capitalitat de l’Economia Social i agreix a Yolanda Díaz la col·laboració en el projecte

La portaveu de Compromís en l’Ajuntament de València, Papi Robles, ha qualificat “d’irresponsable” l’ampliació de la depuradora de Pinedo i ha anunciat que Compromís presentarà una moció contra l’ampliació de la depuradora de Pinedo, de forma que obligarà a Catalá i als seus regidors a posicionar-se “i sabrem si Catalá està al costat dels veïns i veïnes de València o posa per davant els interessos del Partit Popular, com està fent fins ara”.

“Des de Compromís volem denunciar que la senyora Catalá està oblidant-se de defensar els interessos de les persones que vivim a esta ciutat. Acceptar la ampliació de la depuradora de Pinedo, sense dir-li res al senyor Mazón, és entregar-se al que necessita el PP i oblidar-se de les necessitats que tenen les persones que viuen a Pinedo, una població que ja ha sigut prou devastada per l’oblit de l’anterior govern del Partit Popular”.

D’altra banda, Robles ha denunciat que amb esta decisió la senyora Catalá està permetent que es perda una inversió finançada pel govern central amb fons europeus de més de 115 milions d’euros en la millora de la gestió ecològica de l’Albufera, tant que l’hem vist abanderar la seua protecció, i està tirant-los al fem només per rendir pleitesia al senyor Mazón.

Compromís ha recordat que la construcció d’una nova depuradora a Alcàsser i un nou col·lector, una obra executada amb l’última tecnologia disponible i sense cap mena d’afecció al veïnat, forma part d’un projecte en fase avançada de redacció i finançat amb fons europeus. Esta infraestructura, assegura Robles, permetria alleujar la de Pinedo, que ja està al límit de la seua capacitat.

RETRD EN EL PARC DE DESEMBOCADURA

D’altra banda, Robles ha denunciat que “estem davant d’un govern completament paralitzat, que no para de cridar-se en les xarxes socials, en els plens municipals i, fins i tot, en els carrers, i que no és capaç d’arribar a acords ni tan sols de les quantitats econòmiques que ja té dins del propi pressupost aprovat”.

Així, ha insistit en que el govern de Catalá “és un govern que està completament paralitzat i així ho hem pogut comprovar hui quan hem vist que la Junta de Govern Local ha hagut de reajustar el gasto del projecte de redacció del Parc de Desembocadura per a acomodar-lo al termini real d’execució, perquè han perdut pràcticament 9 mesos (en què els guanyadors del concurs podrien haver estat ja treballant), en una nova mostra de la falta de gestió del govern del PP”.

CELEBRACIÓ PER LA CAPITALITAT DE L’ECONOMIA SOCIAL

Per últim, Papi Robles ha celebrat la Capitalitat de l’Economia Social i ha agraït a la vicepresidenta segona i ministra Yolanda Díaz la col·laboració en el projecte que, ha recordat, va ser impulsat per l’anterior alcalde Joan Ribó.

“Tenim una oportunitat per a construir en la nostra ciutat un projecte al voltant d’una economia que siga més justa per a tot el món i molt més democràtica, i per tant instem a Catalá a que aprofite l’impuls d’esta capitalitat i el reconeixement polític i aporte des de les institucions, eixe impuls econòmic, que també és necessari per a que este model d’economia es desenvolupe”.