Els valencianistes forçaran una sessió del Consell Rector de JCF on també exigiran transparència per al nou sou de 70.000 euros creat pel govern de Catalá.

El regidor de Compromís per València i membre del Consell Rector de Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha anunciat el registre d’una petició per a la convocatòria extraordinària contemplada al reglament de l’organisme faller perquè el PP explique possibles irregularitats detectades en els contractes que es volen traslladar a l’Agència Antifrau. Entre els contractes sobre els quals demanarà explicacions la formació valencianista destaquen els contractes menors de les exaltacions de les Falleres Majors per als quals tot i existir plecs unitaris per a una a licitació pública es van convertir en diversos contractes menors. Compromís considera que “pot existir una fragmentació intencionada, perquè ara han estat concedits de manera directa, per un import substancialment major i sense respectar el temps mínim que marca la norma per a rebre ofertes”. El regidor de Compromís també demanarà explicacions sobre la contractació artística d’un espectacle musical a una empresa de Madrid per 18.965 euros que enguany va substituir l’habitual espectacle de música i balls valencians dels últims anys.

Fuset explica que “des de l’oposició tenim l’obligació de fiscalitzar al govern i vigilar per a que la gestió econòmica de la festa siga transparent i legal”. Per això, junt amb este punt, “des de Compromís també demanarem explicacions sobre el nou sou de 70.000 euros per a un treball que abans era voluntari i que s’ha d’evitar convertir en una excusa per al clientelisme i l’ús polític de les falles”. Fuset recorda que el passat mes de novembre “Compromís vam ser els únics que votàrem contra el pressupost de JCF per crear un alt càrrec ben remunerat que no repercutirà amb beneficis nous per a la festa ni les comissions i proposàrem com a alternativa destinar eixa mateixa quantia per a contractar dos tècnics a concurs públic i amb funcions realment orientades a posar les coses més fàcils a les comissions falleres”. En este sentit, Compromís reiterarà així la seua aposta per continuar el camí de professionalització de la festa iniciat els últims anys.

Fuset, que també fou president de Junta Central Fallera, explica que “qualsevol que conega la festa preferiria que eixos 70.000 euros tingueren efectes directes sobre les comissions falleres i no posar un sou a mida a un treball voluntari. Però si el govern de Catalá continua avant, vigilarem perquè es complisca la llei, no siga un sou a mida i qualsevol puga optar al lloc complint uns requisits objectius i transparents”.