La portaveu de Compromís per València Papi Robles ha criticat la política de vivenda de Catalá que ha qualificat de “cruel”. Robles denuncia que hi ha persones que han passat de pagar una mitjana de 200 euros més en lloguer de les vivendes públiques propietat d’AUMSA. Un increment que també s’ha produït en les places de garatge que s’han duplicat. Al voltat d’unes 530 famílies estan afectades.

“Mentre baixa l’IBI a les rendes altes, dona barra lliure als apartaments turístics i retalla en ajudes a la gent que viu al carrer, Catalá es dedica a atacar a les persones que viuen en pisos de lloguer social municipal”, ha assegurat Papi Robles.

Els augments de l’última factura han arribat fins a un 30% més sense notificació prèvia, com denuncien les famílies afectades. La portaveu de Compromís assenyala que “el govern del PP i Vox no ha volgut renovar el conveni per garantir a les persones afectades un lloguer assequible i Catalá no s’ha dignat ni a comunicar-los esta decisió”.

Papi Robles ha anunciat que “presentarem una bateria de propostes en el pròxim Ple per tal que l’alcaldessa rectifique esta decisió que és cruel, que és arbitrària i que és un insult a les persones que van confiar en la vivenda pública municipal. És una irresponsabilitat que baixen l’IBI als riscs mentre pujen el lloguer a qui més ho necessita”.