L’Oficina de Ciutat Intel·ligent de l’Ajuntament de València ha sigut guardonada com a millor projecte de Transformació de l’Administració Pública en la categoria d’Impuls al Talent Digital de l’onzena edició dels Premis @asLAN Innovation IT i Transformació Digital.

El regidor d’Administració Electrònica, Pere Fuset, ha agraït el treball realitzat per l’equip tècnic que ha fet possible este reconeixement a l’Ajuntament de València i ha assegurat que  «València està d’enhorabona» per la consecució del premi i per la realitat que reconeix, «una ciutat a l’avantguarda de la transformació digital per oferir a la ciutadania uns servicis municipals cada vegada millors i més eficients». 

Estos guardons reconeixen el paper important que desenvolupen les Administracions Públiques pel que fa a la digitalització de la nostra societat i economia. S’hi havia presentat 39 organismes públics amb grans projectes d’infraestructures tecnològiques. En total, 48 candidatures se sumaven a la de l’Ajuntament de València en diferents àrees de transformació.

Finalment el projecte guanyador ha sigut el de l’Oficina de Ciutat Intel·ligent  (http://smartcity.valencia.es), que té com a missió ajudar als servicis municipals i a tots els actors de l’entorn socioeconòmic de la ciutat en la seua transformació digital, procurant respostes eficients a les necessitats i desitjos de la ciutadania per a la millora de l’entorn, la sostenibilitat, la mobilitat i la qualitat de vida. En les darreres setmanes ha obtingut dos subvencions, de sis i cinc milions d’euros, respectivament, per als projectes Impulso VLCi i Conecta VLCi, amb què està impulsant el desenvolupament tecnològic de diversos servicis municipals i dotarà d’intel·ligència a 194 edificis per oferir un millor servici a la ciutadania.

El lliurament de premis s’ha realitzat a Madrid, durant el Congrés Aslan 2019, amb més d’un centenar d’expositors, 150 ponents i 6.000 persones assistents.