La regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, ha informat este matí sobre els nous Centres Municipals de Servicis Socials del carrer de la Reina 117,  del barri de Benicalap i de Naus de Ribes. Amb els tres nous projectes, ja en tramitació, la ciutat passa a tindre 15 centres de Servicis Socials, ja que es va obrir recentment un en el barri de la Saïdia.

La regidora de Compromís ha explicat que «des que va començar el mandat era una prioritat incrementar el nombre de Centres Municipals de Servicis Socials a la ciutat per a atendre les persones en situació vulnerable i exclusió, i que necessiten assessorament i acompanyament. Quan començàrem hi havien 11 centres, en este mandat hem obert el de la Saïdia i ara estan en projecte tres nous centres». 

La Junta Local de Govern ha aprovat este matí el procés de contractació de les obres del Centre Municipal de Servicis Socials del carrer de la Reina, 117. Este centre compta amb un pressupost de 774.000 euros i estarà en funcionament en un termini màxim d’un any: «es tracta d’un centre vital per a la ciutat i per al barri; hem treballat molt fins arribar a este moment, juntament amb el veïnat, per tal que el Cabanyal compte amb uns recursos que han d’ajudar a les famílies del barri que més ho necessiten a recuperar l’autonomia personal i, alhora, a contribuir a una millora de la convivència».

BENICALAP

D’altra banda, està en procés de projecte d’execució el Centre Municipal de Servicis Socials en el barri de Benicalap, amb la col·laboració de la Regidoria de Comerç, ja que se situa en una part desocupada del Mercat de Benicalap. Així mateix, el centre atendrà  40.000 usuaris i permetrà reduir  el nombre de persones ateses en el centre de Campanar, que passarà de tindre de 90.000 a 50.000 usuaris. La regidora ha assenyalat que «amb això es demostra que és possible la col·laboració entre Regidories, i que els usos poden ser compatibles, ja que està situat al costat del mercat, el centre de salut i dues línies d’EMT». 

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha destacat que «el projecte  permet donar funcionament a uns dels mercats més gran de València, aprofitant així una part que estava buida». «Les activitats culturals i socials li donaran molta vida al mercat i al barri», ha afegit. 

CENTRE DE LES NAUS DE RIBES

A més, la regidora també ha anunciat l’execució d’un nou Centre Municipal de Servicis Socials dins de les Naus de Ribes, concretament en la número 4, en la qual es posaran en marxa dos projectes. D’una banda, un centre de joves per a la  inserció soci-laboral, on hauran espais comuns i espais de tallers, entre els quals es troben: un taller polivalent, un taller d’hostaleria, activitat física, informàtica, perruqueria i estètica. «Pensem que invertir en ells és invertir en futur i trencar, d’alguna manera, el marc de la reiteració de la pobresa en determinades famílies», ha assenyalat Castillo. 

 

D’altra banda, es realitzarà un segon projecte que compta amb un edifici de Servicis Socials de menor dimensió, «amb la intenció d’atendre a menys usuaris per a poder fer un seguiment més pròxim  i tindre una relació més directa amb els usuaris», ha destacat l’edil.

LA SAÏDIA

La regidora ha explicat que «a més d’estos tres centres, tenim en cartera una sèrie de projectes que aniran eixint en els pròxims mesos perquè actualment estan en procés d’elaboració, de fiscalització o en tràmits administratius».

Així mateix, Castillo ha comunicat que «quan finalitzen les obres del setrill de Marxalenes, les dependències de l’actual centre del barri de la Saïdia es traslladaran a este lloc, ja que actualment oferixen els servicis en un establiment llogat».

Al tall de veu inferior podeu escoltar la regidora de Servicis Socials per Compromís, Consol Castillo, sobre els nous Centres Municipals de Servicis Socials del carrer de la Reina, 117,  del barri de Benicalap i Naus de Ribes: