L’Ajuntament de València es personarà en l’anomenat cas Assut, que investiga el presumpte cobrament de comissions il·legals a empreses contractistes municipals per part de familiars directes de l’entorn de l’anterior alcaldessa, Rita Barberá. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat este dimecres la personació del Consistori en el cas, «atés que el municipi està directament afectat pels fets investigats, així com tots els valencians i valencianes», ha afirmat el primer edil.

Ribó ha qualificat els fets objecte de la investigació de «gravíssims», i ha anunciat que este mateix matí ha encarregat a l’advocat de la ciutat que es   persone per tal que l’Ajuntament es puga convertir en acusació en el moment processal oportú, quan s’alce el secret del sumari, «de manera que l’Ajuntament puga conéixer exactament com es desenvolupa i tots els detalls del cas».

«La gent que ha estat robant a l’Ajuntament i a tots els valencians i valencianes ha de fer dos coses: primer, pagar pels seus delictes; i, en segon lloc, retornar fins l’últim euro que en el seu moment va sostraure», ha afirmat Ribó, qui ha lamentat «que hàgem d’enfrontar-nos una altra vegada la corrupció del passat », ha afirmat. L’alcalde ha reiterat la total disposició de l’Ajuntament a col·laborar amb la Justícia i a posar totes les facilitats perquè la investigació es puga realitzar amb totes les garanties. «Mai havia d’haver ocorregut i treballarem perquè es retorne als valencians i valencianes fins a l’últim euro presumptament robat»