Joan Ribó destaca “la importància del bon treball” dels artistes fallers

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat pel regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, les Falleres Majors 2019, Marina Civera i Sara Larrazábal, les Corts d’Honor, i altres membres de l’equip de govern i de la Corporació, han realitzat el tradicional trajecte pels tallers de la Ciutat Fallera per a conéixer els últims detalls de diferents falles. Durant el recorregut, han visitat el Museu de l’Artista Faller, així com els tallers dels artistes Manuel Algarra i de Latorre i Sanz; estos últims, encarregats d’elaborar la falla municipal.

 «La falla municipal és estupenda i immensa», ha dit l’alcalde de València, Joan Ribó, qui ha afirmat estar «segur que sorprendrà moltíssim a totes les persones que visiten la plaça de l’Ajuntament, on ja s’està començant a muntar». En este sentit, ha volgut destacar «la importància del bon treball dels artistes fallers, amb l’objectiu que no estiga tan estacionalitzat i que es puga diversificar».

A més dels tallers dels artistes fallers Manuel Algarra i Latorre i Sanz, la comitiva present en la Ciutat Fallera també ha visitat a l’alumnat que cursen el Cicle Formatiu d’Artista Faller, del qual l’alcalde ha destacat que «suposa un pas molt important per a consolidar el treball dels artistes».

Per la seua part, el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha explicat que «hem de posar en valor el treball dels artistes fallers». «El treball amb la fusta és purament artesà i complicat, i d’això parla esta falla municipal, del procés creatiu que fan els artistes fallers», ha explicat. «Hem de situar la festa de les Falles en l’escenari del major festival públic d’art al carrer. Per això, assegurem una cremà que aposta de forma decidida pels materials sostenibles», ha afegit Fuset.

En paraules de la Fallera Major de València 2019, Marina Civera, «estem encantades amb la falla municipal i tenim moltes ganes de veure-la en la plaça de l’Ajuntament, perquè sabem que lluirà molt la combinació d’arts clàssics i contemporanis que han dut a terme els artistes fallers». En este sentit, el mestre major del Gremi d’Artistes Fallers, José Ramón Espuig, ha destacat que «la falla municipal és espectacular» i espera «que agrade a tothom que la visite».

Durant la jornada, s’ha visitat el Museu de l’Artista Faller, així com els tallers dels artistes fallers Manuel Algarra –de la falla Almirant Cadarso – Comte d’Altea– i de Latorre i Sanz, encarregats d’elaborar la falla municipal d’enguany. La falla, que porta el nom de Procés Creatiu, està dissenyada per estos artistes fallers, amb la col·laboració del duo artístic Pichiavo. A partir de figures de l’art clàssic grecoromà, els artistes reflexionen «sobre el valor artístic i el poder social que presenten les Falles reivindicant el seu lloc en la història de l’art». Com a fruit de la col·laboració de Pichiavo, s’aprecia una «clara vinculació» amb la cultura contemporània.

A la visita a estos tallers d’artistes fallers també han assistit altres membres de la Corporació. Per part de l’equip de Govern, la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano i el regidor de Comerç, Carlos Galiana; del Grup Ciutadans, han acudit el seu portaveu, Fernando Giner, i la regidora Mª Amparo Picó, i del Grup Popular, el seu portaveu, Eusebio Monzó, i els regidors Alfonso Novo, Félix Crespo i Mª Àngels Ramón-Llin.

Arxivat en: 2019, Ajuntament, Cultura Festiva, Joan Ribó, Pere Fuset

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *