El nou contracte de manteniment d’enllumenat té un pressupost global de 16.456.000 euros IVA inclós, està dividit en dos lots (zona nord i zona sud, com ara) i té una durada de 4 anys prorrogable per un any més. Cada zona té per tant un pressupost anual de 1.700.000 euros més IVA. A més, les empreses licitadores podran optar als dos lots però només podran ser adjudicatàries d’un dels lots. El pressupost del contracte passa de 3.900.000 a 4.114.000 euros anuals dividit en dos lots, elque suposa un increment del 5,5%. A més, inclou la subrogació del personal i es limita el pes de la baixa econòmica, en consonància amb la nova instrucció de contractació pública responsable.

En quant als criteris d’adjudicació, els criteris objectius pesen 65 punts. Entre ells, la baixa econòmica valdrà 25 punts (per tant, limiten el pes de la baixa en l’oferta global), atorgarem també fins a 14 punts per a les ofertes que oferisquen el canvi de les làmpades actuals més obsoletes per led càlid, es puntuarà 12 punts la millora dels centres de comandament informatitzats, es valora fins a 4 punts que els vehicles siguen zero emissions (elèctrics, per tant; obligatòriament com a mínim han de tindre l’etiqueta ECO), a més també s’inclou una valoració de fins a 2 punts a la licitadora que adquirisca el compromís de contractar almenys un 33% de dones en llocs tècnics d’entre les noves contractacions que es donen al llarg del contracte, a més de puntuar també les ofertes que oferisquen la reposició del cable de coure furtat al llarg del contracte.

També es valorarà fins a 30 punts la proposta d’organització del servici fins a 5 punts la plataforma informàtica de gestió de tot l’enllumenat públic de la nostra ciutat. Com a novetat important, es desenvolupa al nou contracte tot allò referit a la gestió intel·ligent d’enllumenat i la integració d’este en el projecte d’Smart City de València (plataforma VLCi).

Finalment, en este contracte també s’inclou una condició especial d’execució (per tant, obligatòria sempre) per a que l’empresa adjudicatària no puga minorar unilateralment les condicions de treball en matèria de salari i horari a les persones treballadores que subrogue dels contractes vigents actualment. «Esta clàusula està especialment pensada perquè les empreses no puguen baixar la qualitat de l’ocupació d’este contracte. Al govern de Joan Ribó li preocupen i molt les condicions de les persones treballadores de les contractes i per això hem aprovat tot un seguit de clàusules laborals en la contractació pública que fem. Este és un bon exemple», ha declarat el regidor Sergi Campillo.

DISPOSITIU D’ATENCIÓ PERMANENT

Una novetat important del contracte és que l’empresa adjudicatària posarà a disposició de l’Ajuntament un Dispositiu d’Atenció Permanent que donarà servici les 24h els 365 dies de l’any, que estarà a peu de carrer atenent les avaries i les necessitats que puguen sorgir. A més a més, com a novetat important l’empresa adjudicatària posarà a disposició un telèfon de guàrdia perquè qualsevol ciutadà o ciutadana puga telefonar a qualsevol hora per advertir d’alguna avaria. El telèfon atendrà en qualsevol de les dos llengües oficials.

«Este nou contracte d’enllumenat millora molt les condicions actuals dels contractes de manteniment, fomenta l’ocupació de qualitat, va en la línia de col·locar a València com una ciutat intel·ligent, pretén millorar el servici al veïnat en posar a disposició un telèfon d’atenció 24h i a més, afavorix el medi ambient en promocionar el canvi de tecnologia lumínica obsoleta a led càlid, a més d’afavorir la contractació de dones en llocs tècnics per promocionar la igualtat en llocs de treball molt masculinitzats. Quan parlàvem de que a través de la contractació es podien promocionar moltes polítiques públiques, parlàvem d’açò. Este contracte és una bona prova», ha declarat per finalitzar el regidor Campillo.