La Regidoria d’Igualtat instal·larà dos “Punts Violeta-Espais Segurs” en l’Estació del Nord i el carrer Cavallers en Falles

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que dirigix Isabel Lozano, instal·larà dos «Punts Violeta-Espais Segurs» en l’Estació del Nord i al carrer Cavallers per sensibilitzar, informar i intervindre davant possibles casos de violència sexual durant la celebració de les Falles.

En tot moment hi haurà presència de dos professionals (psicòlogues/ educadores/ treballadores socials), durant sis hores al dia. Concretament, els punts estaran actius del 15 al 19 de març en horari de 22.00 a 4.00 hores. La informació es podrà realitzar tant en valencià i castellà com en anglés.

Estos punts segurs disposaran de fullets informatius amb un decàleg per a una festes lliures d’agressions sexuals; xapes amb el missatge «falles sense agressions», flyers de la campanya «Fora de Lloc», samarretes amb logo identificatives de les professionals i un roll-up amb logo identificatiu.

 COL·LABORACIÓ AMB POLICIA I SANITAT

Es plantejarà la coordinació amb els diversos cossos policials i amb el personal sanitari per a l’atenció directa i immediata a possibles víctimes d’un delicte contra la llibertat sexual. També s’impartiran cursos de formació dirigits a les professionals que intervindran en el Punt Violeta, així com les que queden en el llistat de reserva per si ocorreguera qualsevol imprevist i calguera realitzar una substitució.

«Els punts violeta són útils per a la sensibilització i la prevenció, així com per a traslladar un missatge a la societat de rebuig a la violència masclista, establint canals més immediats i accessibles per a la denúncia i l’atenció a víctimes que puguen necessitar-la», ha destacat la regidora Lozano.

Arxivat en: 2019, Ajuntament, Falles, igualtat, Isabel Lozano, Polítiques Inclusives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *