Amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Gat, l’Ajuntament ha col·locat la primera placa identificativa de colònies felines al solar municipal de l’avinguda del Port. La regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, ha destacat que “esta és la primera de moltes accions que tenim en marxa, i el primer d’altres espais que anirem retolant amb la intenció de conscienciar la ciutadania”.

Les colònies són cuidades per persones voluntàries acreditades per l’Ajuntament, amb les quals es manté “una estreta comunicació i entre altres qüestions se’ls ha facilitat aliment per als gats per part de la Regidoria”, ha destacat la regidora. Els animals que habiten en estes colònies estan esterilitzats i tenen una alimentació controlada. La regidora ha explicat que “una ciutat ciutat amb gats és una ciutat saludable; per això, les colònies han d’estar controlades per la pròpia salut dels animals”.

El principal objectiu és el benestar de tots els gats ferals, el suport als col·laboradors i afavorir la convivència amb tots els ciutadans. “Des del principi de la legistatura s’ha apostat per desenvolupar el PCF; per això, inicialment s’han mantingut reunions amb associacions i col·laboradors que treballen en les colònies felines”, ha comunicat la regidora.

Tello ha indicat que “esta senyalització té la intenció de conscienciar la ciutadania, perquè totes les persones sàpien que l’Ajuntament de València dona suport a estos animals i intenta treballar perquè la seua vida siga cada vegada més digna”.

A més, s’ha posat en marxa el PEF (Pla d’Esterilització Felina) amb el mètode CES (captura, esterilització i solta). Així mateix, abans de portar els gats a la colònia d’origen, se’ls realitza una revisió veterinària, se’ls desparasita i esterilitza. “Amb això, es pretén mantindre colònies en bon estat de salut i esteritzades i, així, evitar que la població augmente de forma descontrolada, de forma que redunde en el benestar animal dels gats de les colònies i cree un escenari de seguretat en tota la ciutadania”, ha transmés Glòria Tello.