L’Ajuntament de València ha iniciat el procediment per aplicar l’augment del 2,25% de salari al personal municipal i per a assumir també  l’augment de la base màxima de cotització i la cotització addicional per la jubilació anticipada de la Policia Local. Així ho ha explicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, que ha afegit que, en total, es tracta de 12 milions d’euros.

Campillo ha afirmat que «este govern municipal ha sigut un exemple en la recuperació de drets laborals del personal funcionari». «Haguérem de pagar un deute que l’anterior govern ens havia deixat amb policies i bombers de 5 milions d’euros i els abonàrem com a productivitat en 2015 i 2016», ha recordat. «A més, hem aplicat al màxim sempre els augments salarials durant tots estos anys».

Així, el regidor de Govern Interior ha mostrat la seua satisfacció per haver pogut portar a la pràctica esta pujada: «el nostre objectiu és seguir treballant per millorar les condicions dels treballadors i treballadores. L’objectiu és que els empleats vegen com, a poc a poc, es recuperen les retribucions que en el seu moment van ser retallades pel Partit Popular, i que puguem seguir apostant per millorar les condicions dels empleats municipals i els seus drets laborals». L’Ajuntament de València aplicarà l’increment salarial del 2,25 per cent amb efectes retroactius des de l’1 de gener, donant així compliment al pacte signat entre el Govern i els sindicats.

Per la seua part, el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, ha valorat, que, «malgrat que supose un gran esforç pressupostari, per fi els empleats públics comencen a recuperar part del seu poder adquisitiu, després d’anys de retallades i congelacions amb els anteriors governs». Ramón Vilar ha explicat que «els qui creiem en allò públic apostem per què els i les treballadores tinguen una remuneració concorde a la seua responsabilitat de servici a la ciutadania».