L’Ajuntament de València, a través de la regidoria de Parcs i Jardins, ha iniciat hui la plantació de 3.274 arbres nous als barris de València. Estos arbres, que corresponen al projecte «Una valència més Verda», se sumen als que ja ha plantat el consistori durant els últims anys. En 2018, el Govern de Joan Ribó ha plantat un total de 946 arbres nous a la ciutat.

«Es tracta d’un dels projectes estrella de la regidoria de Parcs i Jardins. Estem molt contents de plantar amb nous arbres tots els escocells que duien molts anys buits en la ciutat. Ara, plenem de vida tots els escocells amb més de 3.000 arbres i amb una inversió de més dos milions d’euros. En definitiva, és una iniciativa molt ambiciosa que redunda en benefici de tots i totes», ha dit Pilar Soriano, regidora de Parcs i Jardins.

Les plantacions han començat als barris de Sant Pau i Campanar.
L’empresa adjudicatària d’este lot és SAV, que ha iniciat hui els treballs amb l’ampliació de deu escocells previstos al carrer de la Safor, mentre que, als carrers de Guadassuar, Hernàndez Làzaro, Aparici Albiñana i Jesús Ribera, estan desfondant i aportant terra vegetal als 12 escocells previstos, unes tasques previes a l’inici de la plantació.

Els altres quatre lots que componen el projete total s’iniciaran els propers dies. L’Ajuntament ha habilitat un bànner en la web municipal per a que tota la ciutadania consulte per districtes, barris i, fins i tot carrers, el nombre d’arbres i el tipus d’espècies que es plantaran en cada punt de la ciutat. El bànner és visible en la pàgina principal de la web municipal.

Cal recordar que el projecte contempla el canvi en la mida de determinats escocells, que passaran d’1×1 metres, a 2×1 metres. En concret, 1.716 espais s’ampliaran a 2x1m, 65 passaran a mesurar 2x2m i 20 pasaran a ser circulars. També es posaran 25 escocells nous de 2x2m i 2 circulars. Així mateix, es contemplen actuacions de millora en el sistema de reg d’algus arbres.

«Tal i com ens vam comprometre, la plantació massiva de nou arbrat a la ciutat ha arribat en els mesos d’hivern i es prolongarà durant l’any 2019. Que cap escocell de la ciutat estiga buit és un aspecte molt important per a este govern», ha explicat Soriano.

ARBRES RESISTENTS CONTRA LA SEQUERA

Del total de 86 espècies d’arbre que es planataran, tres d’elles són resistents a la sequera: Harpephyllum caffum, baqueter i Tristania conferta. L’objectiu és estudiar la seua adaptació al sòl, així com la seua resistència a la sequera i l’exposició solar. Procedents de zones àrides, es tracta de varietats més indicades per les altes temperatures provocades pel canvi climàtic.

Pilar Soriano, regidora de Parcs i Jardins, que ha qualificat d’«ambiciós» el projecte de la seua regidoria per «reduir els escocells buits després d’anys d’oblit en esta matèria. Des d’este govern treballem per fer de València una ciutat verda i que aposta per la diversitat mediambiental».