L’alcalde de València, Joan Ribó, ha acompanyat a la dissenyadora del Parc Central, Katryn Gustafson, en la primera visita que la paisatgista ha realitzat a València des que este espai verd es va inaugurar, el passat mes de desembre. Juntament amb el regidor de Desenvolupament Urbà i la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, han recorregut el jardí i la zona d’esplai executada ( que constitueix la primera fase, el 40% del projecte d’enjardinament previst), i la seua autora ha comprovat que “el nou parc les bell i està molt ben construït, per a tota la ciutadania”.

Joan Ribó i Katryn Gustafson s’han acostat als diferents espais enjardinats, zones de joc infantil i àrees per a l’esplai, i han analitzat l’actuació realitzada per convertir este espai de la ciutat, ocupat abans per una platja de vies ferroviàries, en una combinació de praderes, jardins florals, arbustos i arbrat, que conformen espais per a totes les edats.

El primer edil, que ha celebrat “la gran acceptació” que ha generat esta dotació entre tots els valencians i valencianes, ha parlat de “l’exposició de colors que viurà este espai en primavera” i ha aprofitat la visita de Katryn Gustafson per a reivindicar la culminació d’allò que ha de ser el gran pulmó verd de la ciutat”.

“Hem obert un parc d’onze hectàrees que suposen el 40 per cent d’un total de 23 hectàrees, i és imprescindible complir l’acord que el Govern Central va prendre en un principi. Este contemplava l’execució de les obres del Canal d’Accés a l’estació ferroviària amb el soterrament deles vies fèrries des del Bulevard Sud fins al pas elevat de Giorgeta, per a poder avançar i alliberar l’avinguda García Lorca perquè es puga urbanitzar i així suprimir el mur vergonyós que hi ha entre dos barris de la ciutat”, ha explicat Ribó, en referència a Malilla i Russafa.

L’arquitectura i dissenyadora nord-americana ha manifestat estar “molt orgullosa del resultat del seu disseny” i s’ha afegit a la reivindicació de l’alcalde “perquè s’aborden els treballs que manquen per acabar el projecte”, que, tal com ha conclòs l’alcalde ” a més de dotar a la ciutat d’un gran pulmó verd funcionarà com a eix vertebrador de barris”.