L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat per altres membres de l’equip de govern, ha participat esta vesprada en la inauguració de l’exposició Temps convulsos. Històries i Microhistòries en la col·lecció de l’IVAM, organitzada amb motiu del 30 aniversari del Institut Valencià d’Art Modern. «És un bon moment per a posar en valor la continuada i excel·lent relació del museu amb la ciutat, així com la seua aportació per a exercir de Cap i Casal artístic des de la seua ubicació en un lloc cèntric i emblemàtic de València», ha expressat l’alcalde.
Durant la inauguració de l’exposició commemorativa del 30 aniversari del Institut València d’Art Modern, l’alcalde Joan Ribó ha destacat la «importància de l’IVAM com a far d’art modern» i la seua «continuada i excel·lent relació amb la ciutat», que es veurà «reforçada» amb la construcció del Jardí de les Escultures, un pati urbà obert a l’art al costat d’un nou carrer per als vianants i una zona infantil «en el cor del centre històric».
«La creació d’este important espai de cultura i oci a cel obert, suposarà la culminació de l’obertura de l’IVAM al barri i a la ciutadania, on s’exposaran importants obres d’artistes valencians tan rellevants com Ramón de Soto, Miquel Navarro, Andreu Alfaro o Vicente Ortí», ha assegurat Joan Ribó. Així mateix, ha manifestat que «en total seran 2.368 metres quadrats d’espai amable en el cor del Carmen, que fa tan sols uns dies va protagonitzar un esdeveniment tan transcendent com l’enderrocament del mur que separava l’IVAM del barri».
L’alcalde ha recordat el paper de l’IVAM en el «canvi extraordinari» de la ciutat quant a la relació amb l’art modern, amb el qual «es va obrir la possibilitat a valencians i valencianes de poder gaudir i contemplar grans exposicions sense necessitat de desplaçar-se a Madrid, Barcelona, Londres, París, Ámsterdam o Nova York, entre altres».
De la mateixa manera, ha reconegut que «l’IVAM sempre ha considerat l’art modern com un far i una porta oberta al món de l’art, així com un referent enriquidor de la vida cultural valenciana i un imant per a atraure un turisme cultural sostenible». «Estem davant d’un IVAM que mostra i posa en valor els seus fons, que es recupera d’aqueixos temps convulsos que ha viscut durant els últims anys, i que s’obri al barri, a la ciutat i a la ciutadania per a iniciar altres 30 anys com a referent del dinamisme cultural i artístic de la ciutat de València», ha afegit.
POP ART BRITÀNIC I REALISME ESPAÑOL
L’exposició Temps convulsos. Històries i Microhistòries en la col·lecció de l’IVAM, que part del Pop Art britànic i del realisme espanyol, reunix obres d’artistes que «han compartit la necessitat d’utilitzar les tècniques i imatges de la cultura de masses així com manipular la iconografia produïdes per les societat industrials».
La mostra s’organitza de manera temàtica en apartats històrics que engloben sis àrees: Violencia y poder, Mundos ocultos, Duchamp y el mundo de los objetos, Cuestionamiento de las imágenes, Cuerpos disidentes y Periferias urbanas.