A partir de les 9 hores de demà dijous 7 de febrer, els tècnics del servici de Mobilitat Sostenible iniciaran l’actuació necessària per invertir els dos primers trams del carrer de Ciril Amorós, entre el carrer de Russafa i el carrer de Pizarro. Com es va recordar a veïns, AMPA i comerciants i empresaris de la zona en la reunió informativa mantinguda el passat 23 de gener, la inversió suposarà la millora de la circulació per a vianants i del transport públic en un eix que travessen cada dia prop de 20.000 vianants i pel qual discorren 8 línies d’EMT diürnes i 2 nocturnes.

Al mateix temps, com s’està produint en cada actuació realitzada pel servici de Mobilitat que comporta una redefinició de la via, i ateses les demandes de les mares i pares del col·legi públic San Juan de Ribera, s’ha aprofitat l’actuació per ampliar espais per a vianants en un carrer (entre el carrer de Russafa i de Fèlix Pizcueta) que compta amb deu guals de garatge, dos d’ells que donen entrada i eixida a aparcaments de grans dimensions.

Així, mitjançant una actuació blana realitzada amb pintura, bancs i jardineres, s’ampliaran els espais per a vianants existents en el costat imparell de Ciril Amorós, entre els números 1 i 7, ampliant l’espai per a vianants al marge que fins ara ocupava l’aparcament en cordó allí on no hi ha guals d’accés a aparcaments. De la mateixa manera, en el costat parell s’ampliarà l’espai per a vianants a les zones d’aparcament en bateria des dels números 2 al 6. Això, unit a la creació d’un estacionament d’ús exclusiu per a motos en horari diürn i d’ús mixt per a cotxes i motos en nocturn en el cordó entre els números 9 i 17, permetrà alliberar d’estacionament de motocicletes les voreres en eixe tram de Ciril Amorós i al carrer Russafa (entre les Grans Vies i Xàtiva), així com el desplaçament de l’única terrassa present ara sobre la vorera de Ciril Amorós al nou espai per a vianants guanyat en l’antiga calçada.

La resta d’estacionament en bateria en els números parells de Ciril Amorós quedarà com fins ara, encara que redefinit d’acord amb el nou sentit del trànsit, amb la inclusió, a petició dels comerciants de l’entorn, de sengles zones de càrrega i descàrrega en els extrems del carrer per facilitar el proveïment, tant dels comerços de Russafa com dels d’eixe tram de Ciril Amorós.

L’actuació suposarà una millora substancial en l’espai per a vianants disponible enfront de l’entrada del col·legi públic San Juan de Ribera, al costat del qual fa molts anys es va autoritzar la creació d’un accés a un aparcament públic de grans dimensions. L’espai per a vianants immediatament frontal a l’entrada del col·legi es va ampliar cap a la seua esquerra tant en la mateixa vorera de l’eixida, com en la frontal, protegint-se les noves àrees mitjançant jardineres i altres elements. De la mateixa manera s’instal·larà un senyal vertical P-21 d’Atenció Col·legi al costat d’una limitació a 20Km/h a l’entrada a Ciril Amorós des de Fèlix Pizcueta i s’afegirà senyalització horitzontal P-21 prèvia al pas de vianants en el frontal de l’escola, que també s’ampliarà.

«Esta actuació suposa un enorme pas endavant en la millora d’un entorn on, per falta d’atenció a veïnat, als escolars de l’entorn, a les necessitats de transport públic i a les milers i milers de persones que circulen caminant per ella diàriament, es concentren un gran nombre d’interessos desatesos i menyspreats des de fa dècades per les anteriors administracions. Ara, realitzem una profunda millora, que compagina primer les necessitats de vianants, que són la baula més fràgil en la via pública, sense desatendre les necessitats dels comerciants de l’entorn, i sense obviar els drets dels propietaris d’aparcaments que es van autoritzar en eixe entorn sense haver tingut la sensibilitat de preveure les conseqüències que podrien generar en un entorn tan sensible com eixe», ha assenyalat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

El regidor ha volgut en este sentit «posar en valor la reivindicació d’un millor i més segur espai públic en els entorns escolars realitzat per les mares i pares del col·legi públic San Juan de Ribera». Una reivindicació, ha afegit, que «deixa en evidència que, malgrat les campanyes apuntant en sentit contrari, la presència de cotxes a les portes de les escoles són la principal preocupació de les mares i pares de les xiquetes i xiquets, i hi ha una reclamació majoritària perquè s’eviten comportaments abusius en els entorns escolars a la qual, pel que toca al servici de Mobilitat Sostenible, estem atenent».