L’alcalde de València, Joan Ribó, junta la vicepresidenta de la Diputació, María Josep Amigó, els regidors Consol Castillo, de Pobles de València, i Sergi Campillo, de Govern Interior, i l’alcalde de Massarrojos, Carles Verdeguer, ha pogut comprovar el resultat de diferents obres realitzades en centres públics d’ensenyament d’este poble de València, com el CEIP José Senent i l’escola infantil María de Maeztu, i també dels treballs duts a terme per al condicionament de l’edifici que alberga l’alcaldia d’esta població.
“Hem vingut a veure el resultat d’una sèrie d’obres que s’han fet ací en Massarrojos, sobretot en centres educatius. La primera ha sigut en el CEIP José Senent, on s’ha dut a terme una actuació, amb finançament de la Diputació, pera millorar l’eficiència energètica, canviant totes les finestres i totes les portes i renovant la il·luminació, la qual cosa ha suposat un pas avant que millora molt la qualitat del servici educatiu que s’oferix en este centre públic”, ha afirmat Joan Ribó en relació amb una actuació que ha suposat una inversió de 66.930 euros, finançats per la Diputació de València, mentre que el projecte i la direcció d’obra ha sigut a càrrec de tècnics municipals adscrits a la regidoria de Govern Interior.
En el CEIP José Senent de Massarrojos s’han substituït les fusteries interiors originals de l’edifici de primària així com les fusteries exteriors de l’aulari infantil. En l’edifici de primària, les portes de les aules per unes altres que complixen les característiques que marca la Conselleria d’Educació en les seues recomanacions per a la construcció de centres educatius. En l’edifici d’infantil s’han canviat les fusteries exteriors d’alumini per d’altres de noves amb millors condicions d’aïllament tèrmic, i col·locat persianes de làmines d’alumini orientables, per a millorar la protecció solar de les aules d’infantil. També s’han canviat totes lluminàries ineriors per d’altres de LED d’alta eficiència energètica.
Posteriorment s’han traslladat a l’escoleta infantil, “que és una de les poques, per no dir l’única, que està gestionada directament per la Generalitat”, ha dit Ribó. “La trobàrem en males condicions i l’Ajuntament va haver de fer uns treballs per a rehabilitar-la i posar-la en marxa. Ara és una escoleta d’altra qualitat”.
L’Ajuntament va realitzar una sèrie de treballs en este centre, necessaris per a la seua homologació per part de la Generalitat, que el gestiona. Després de visitar-lo, Ribó ha recordat que “l’educació pública és per a nosaltres prioritària, i l’objectiu a mitjà termini és tindre uns col·legis , unes escoletes i uns instituts amb almenys el mateix nivell que els centres concertats, perquè siguen centres que, a més de comptar amb molt professorat, puguen tindre unes instal·lacions molt bones”.
Finalment, Ribó i els seus companys s’han desplaçat fins a l’alcadia de Massarrojos, que compartix l’edifici amb el centre de salut, i on s’ha dut a terme una rehabilitació integral, inclosa dins dels pressupostos participatius corresponents a l’any 2017, que ha suposat una inversió “per a oferir un millor servei a la ciutadania” de 183.281 euros.
Les obres de rehabilitació i reordenació han inclòs l’adequació de les instal·lacions per a dotar-les dels espais suficients que els veïns i veïnes reclamaven per a poder realitzar activitats per part de les diferents associacions de Massarrojos. El termini d’execució de l’obra ha sigut de 4 mesos. Esta actuació ha servit per a aclarir els usos i millorar els accessosa estos espais públics.
Els treballs han conseguit en la reordenació i habilitació de l’edifici en el seu conjunt mitjançant la redistribució de la planta baixa, diferenciada en dos zones amb accessos i usos separats, en la qual es distingeix, d’una banda, l’accès a l’alcaldia i l’ateneu, i d’una altra, l’accés a la zona de l’ambulatori, la part administrativa i la biblioteca.
Ribó ha ressaltat que totes estes actuacions “demostren la voluntat de l’Ajuntament, la Generalitat i la Diputació que Massarrojos, un poble de València, tinga les inversions suficients perquè tot el seu sistema educatiu siga de molt bona qualitat i també que la seua alcaldia reunisca les millors condicions”. Ha afegit que la col·laboració entre les administracions “ha sigut molt bona i on més s’ha notat ha sigut precisament als pobles de València. Hem volgut fer un esforç a tots els nivells, i pensem que ha donat bon resultat en aspectes com la mobilitat o l’ensenyament. La valoració és molt positiva. Els temps en què cadascú anava pel seu lloc estan superats, i això possibilita que es facen més coses, i que es facen molt millor i més ràpidament”.