La Regidoria de Govern Interior, dirigida per Sergi Campillo, ha finalitzat la instal·lació de les pèrgoles fotovoltaiques al jardí de Morvedre, situat entre els carrers de Sagunt, Bilbao, Filòleg Sanelo i l’Argenter Suárez. «Per primera vegada, l’Ajuntament de València ha dotat de pèrgoles fotovoltaiques un jardí de la ciutat, un projecte innovador proposat per la ciutadania als pressupostos participatius», ha assenyalat l’edil.

El jardí, que ha afrontat una sèrie d’obres i treballs durant uns mesos per dur endavant esta instal·lació, ja està completament obert per a la ciutadania. Les pèrgoles fotovoltaiques tenen un doble objectiu. D’una banda, donaran ombra a les dos zones de grades situades al jardí, on hi ha un àgora utilitzada pel veïnat, i que actualment estan descobertes.

D’altra banda, les plaques fotovoltaiques col·locades en la part superior proveiran de subministrament elèctric al jardí de Morvedre en la seua totalitat, és a dir, les plaques solars donaran energia per a l’enllumenat, el reg i els carregadors de bicicletes elèctriques que s’han instal·lat en les dos zones d’aparcament per a bicicletes que hi ha dins del jardí.

«La instal·lació de les pèrgoles fotovoltaiques és un projecte innovador, que es fa per primera vegada a la ciutat. Les pèrgoles donaran ombra a la part central del jardí i produiran energia, la qual cosa ens permetrà abaixar el consum energètic respecte al contracte d’energia de l’Ajuntament de València. A més, es podran carregar bicicletes elèctriques i dispositius mòbils a través d’endolls col·locats a les pèrgoles i també s’ha instal·lat un panell informatiu al jardí que permet conéixer, en temps real, la producció fotovoltaica, l’estalvi energètic i els consums de la instal·lació».

El regidor ha indicat que «amb la instal·lació d’estes cinc pèrgoles fotovoltaiques, València avança cap a la sostenibilitat, el respecte al nostre planeta i la conscienciació sobre la lluita contra el canvi climàtic». L’edil ha puntualitzat que es tracta «d’un projecte votat als pressupostos participatius, el qual denota l’interés creixent dels veïns i veïnes per fer de València una ciutat sostenible que aposta per la recuperació dels espais públics per a les persones i per lluitar contra el deteriorament del nostre medi ambient».