Mobilitat Sostenible ha anunciat el començament de les obres de construcció del nou eix ciclista que connectarà els barris de Torrefiel i els Orriols amb el centre de la ciutat a través dels 1.450 metres que discorren pel carrer Comte de Lumiares i l’avinguda Constitució. L’actuació s’ha iniciat en el tram de l’avinguda entre el carrer Ruaya i la rotonda que unix les avingudes del Doctor Peset Aleixandre i de Primat Reig (plaça de Don Bosco), ocupant vorera, zona d’estacionament i un carril de calçada.

El carril bici bidireccional, segregat de la calçada i de 2,50 metres d’ample, unirà la Ronda Nord amb el carrer Ruaya a través del carrer del Comte de Lumiares i l’avinguda de la Constitució. Al carrer Ruaya farà la seua connexió amb el carril bici de la marginal esquerra de l’antic llit del riu Túria, que s’està executant també en estos moments. A més, s’ha creat un nou pas de vianants al pas pel carrer de Benipeixcar, també sorgit dels pressupostos participatius de 2017, i es farà un nou pas de bicicletes al pas pel carrer Ruaya per a unir amb el carril bici d’esta última via.

El pla de l’obra preveu realitzar la part compresa entre la rotonda de Peset Alexandre i el centre de la ciutat abans de Falles, iniciant-se la part compresa entre eixa rotonda i Germans Machado una vegada s’haja completat la primera. Tot el projecte és resultat de la seua selecció en els pressupostos participatius de 2016, aprovat en Junta de Govern al desembre de 2017. Posteriorment va ser adjudicat a l’empresa Geocivil per un import de 177.628 euros i compta amb la subvenció del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana a projectes locals de mobilitat urbana sostenible amb 80.642,4 euros.

En relació a l’inici de les obres, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha celebrat que «en esta legislatura la xarxa ciclista arribe a Torrefiel i els Orriols» i ha recalcat «la importància d’obres com esta, que obrin a milers de persones de diferents barris la possibilitat de desplaçar-se per la ciutat de manera segura i saludable mitjançant bicicleta, patinet o altres vehicles de mobilitat personal».