El cicle Cambra, que es desenvoluparà a partir del 27 de gener i fins al mes de desembre en la sala Iturbi del Palau de la Música, reunirà formacions i cantants de cambra, en la seua majoria valencians, que presentaran el seu repertori que abasta des del Renaixement fins a l’actualitat a l’auditori valencià.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, el director del Palau, Vicent Ros, el subdirector de música, Manuel Muñoz, el titular de l’Orquestra de València, Ramón Tebar i l’actor, escriptor i presentador, Tonino Guitián, han presentat hui este nou «Cicle de Cambra al Palau 2019».

Glòria Tello ha destacat que «hem fet un nou esforç, per tornar a tindre un cicle important de concerts de cambra ambiciós, després de 7 anys d’absència. I és que l’any 2012 va finalitzar el “Cicle de Cambra” que es feia al Palau, i encara hem de remuntar-nos dos anys abans per recordar un cicle de cambra que contara també amb els nostres músics de l’Orquestra de València».

En este cicle participaran les professores i professors de l’Orquestra de València. Tots els concerts seran presentats per Tonino Guitián i tindran un preu de 10 euros i a  més, el públic podrà triar entre  quatre tipus d’abonaments: l’un d’anual de 200 euros (amb un 20% de descompte), i un d’altre trimestral (amb un descompte del 15%).

La regidora ha explicat que «a partir de hui, tenim este cicle que és eminentment valencià i que també recupera les actuacions en matèria de cambra dels músics de la nostra Orquestra de València, que, com hem dit, no participaven en un cicle des del 2010». «Entenem que la música de cambra, suposa per a elles i ells  un procés d’afinitat amb el públic i, que és molt profitosa i necessària, per a la seua tasca en l’Orquestra», ha afegit

El primer cicle se celebrarà del 27 gener al 25 maig, amb 8 concerts i un preu de  68 €. El segon cicle, del 2 al 25 juny, amb 7 concerts i un preu de 59,50 €; i el tercer cicle es realitzarà del 24 setembre al 4 desembre, amb 10 concerts i un cost de 85 €.

 Tello ha anunciat que «cada concert serà retribuït amb 1.700 € si en té piano i 1500 € sense piano més el 95% de la taquilla. En el cas de les professores i professors de l’Orquestra de València percebran 500 € com marca el conveni Tornem a donar suport als grans músics que tenim la sort de tindre dintre i fora de l’orquestra».

D’altra banda, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat que «la música de cambra és realment on el músic creix artísticament i este cicle té un format diferent, més participatiu. Hem fet un gran esforç entre tots que a dur-lo a terme i ara treballarem per consolidar-lo». Així mateix, el titular de l’Orquestra de València, Ramón Tebar, ha explicat que «els músics de l’Orquestra estaven amb moltes ganes de fer cambra, és absolutament necesari per a elles i ells i és un orgull que 14 dels 25 concerts esten presents les nostres professores i pofessors».

A més, el subdirector de música, Manuel Muñoz, ha comunicat que «el Palau i la seua orquestra han ajudat a millorar la qualitat del teixit cultural valencià. Nombrosos músics de l’Orquestra havien demanat poder fer música de cambra i ara hem pogut aconseguir complir els seus desitjos. Per a ells era necessari escoltar-se l’uns als altres i crear connexions entre ells».