L’Ajuntament publica la guia de llenguatge inclusiu

L’Ajuntament de València, a través de la comissió d’Igualtat, presidida pel regidor de Govern Interior i amb la participació de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha aprovat una guia de llenguatge inclusiu que demà aprovarà la Junta de Govern Local del consistori. «Es tracta d’un vocabulari bàsic per a l’ús del llenguatge no sexista en l’Ajuntament de València. Una guia pràctica que se distribuirà per tots els servicis perquè, tant en castellà com en valencià, puguem utilitzar correctament les dos llengües oficials», ha explicat Campillo.

La publicació de la guia ve determinada pel reglament municipal per a l’ús del llenguatge no sexista que es va aprovar en l’any 2011 per part de l’Ajuntament. «Amb este vocabulari bàsic, donem eines i facilitem a tot els servicis i a tot el personal, exemples pràctics de com usar el llenguatge no sexista», ha dit el regidor Campillo.

D’altra banda, des de l’Ajuntament es penjarà el vocabulari al web municipal perquè qualsevol persona el puga consultar i així també tindre una referència d’un vocabulari que també ha sigut treballat per les seccions sindicals en el marc de la comissió d’igualtat. Així, Campillo, ha dit que «vull agrair els sindicats de l’Ajuntament el seu treball i esforç per dur endavant este vocabulari».

Per la seua banda, la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha destacat que «el govern de Joan Ribó té un compromís molt ferm amb l’eliminació del sexisme com a forma de manifestació de la desigualtat entre dones i homes. Des de l’Ajuntament hem de ser els primers que donem exemple en comunicar-se tant amb la ciutadania com internament, i també en les campanyes municipals o en els escrits oficials, d’una manera igualitària i no sexista. Esta guia és fonamental perquè tota la plantilla de l’Ajuntament ho faça d’esta manera».

UN DOCUMENT VIU

Com ja s’ha explicat, la guia estarà disponible en el web i intranet municipal i serà dinàmica ja que aniran incloent-se nous termes conforme avance el temps. «El llenguatge és una construcció social, viva, dinàmica i subjecta a canvis. A través del llenguatge els éssers humans interpretem, anomenem i per tant també creem realitats. Per això, anirem actualitzant la guia quan calga», ha conclòs Campillo.

 

Arxivat en: 2019, Ajuntament, igualtat, Isabel Lozano, Joan Ribó, Polítiques Inclusives, Sergi Campillo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *