L’Ajuntament construirà un centre “capdavanter” d’acolliment d’animals domèstics en la Ronda Nord

L’Ajuntament de València construirà un nou centre d’acolliment d’animals domèstics abandonats en uns terrenys de més de 2.000 metres quadrats de superfície situats en la Ronda Nord de la ciutat. La regidora de benestar Animal, Glòria Tello, ha presentat este matí el projecte concebut per a albergar fins a 115 gossos i fins a 104 gats en unes instal·lacions que permetran descongestionar el centre actualment existent en Benimàmet.

«El Centre d’Acolliment d’Animals Abandonats de l’Horta de València, que se situarà en la zona Nord de la ciutat i descongestionarà l’actual centre de Benimàmet, és acord amb la consideració política del Govern de la Nau que el benestar animal ha de tindre un pes important dins de les administracions públiques, i dins del benestar animal, el dels animals que han sigut abandonats, els quals ja han patit suficient desgràcia com per a damunt viure unes instal·lacions insuficients», ha afirmat Glòria Tello.

«Volem que este centre es convertisca en una referència de conscienciació sobre benestar animal, unes instal·lacions que també tindran un espai per a donar xarrades, conferències i tallers al públic, amb una climatització adequada en tots els seus espais i, evidentment, amb un adequat aïllament acústic. Este centre dignificarà la vida dels animals», ha afegit la regidora en la presentació d’estes instal·lacions.

El projecte de l’equip d’arquitectes Mallar, pressupostat en 1’4 milions d’euros, contempla tres nivells (planta baixa i dues altures), el primer dels quals es destinarà als gossos i estarà dividit en quatre pavellons longitudinals, un d’ells per a animals en situació d’aïllament o quarantena. Els gats estaran clara i adequadament separats dels gossos. «Entenem que és un projecte magnífic i capdavanter perquè entén la naturalesa de les espècies de gossos i gats».

Per descomptat, en estes instal·lacions es mantindrà la política de sacrifici zero .El gossos gaudiran d’amplis espais d’esplai i socialització, al mateix temps que s’atendran les necessitats visuals que tan grates són als gats «En eixe sentit, els gossos s’allotjaran en quatre pavellons en la planta baixa, i després hi haurà una construcció de dues altures on s’allotjaran els gats en la més alta d’estes, la qual cosa els ajudarà a viure amb menys estrès del que habitual tenen. La gran separació entre gossos i gats també és un aspecte molt positiu del projecte».

Totes les instal·lacions seran visitables, a excepció les ocupades per animals en quarantena o aïllament. El centre, on es promocionarà l’adopció, comptarà amb espais per a la divulgació, realització de xarrades i reunions, a més d’instal·lacions sanitàries per a cures i atenció, «garantint sempre el màxim benestar per als animals».

Glòria Tello ha explicat que el nou centre eixirà a licitació com més prompte millor i per a la seua construcció es preveu un termini de 15 i 20 mesos.

La construcció del Centre d’Acolliment d’Animals Domèstics en l’Horta de València, «en un entorn privilegiat», és independent del procés ja iniciat per a construir unes instal·lacions de molt majors dimensions i vocació metropolitana al terme municipal de Torrent, per a les quals ja s’ha adquirit una parcel·la de 13.000 metres quadrats.

Glòria Tello ha recordat que l’eixida de l’Ajuntament de València del denominat Pla d’Ajust permet ja poder escometre este tipus de servicis mancomunadament amb altres poblacions, inicialment València i Torrent, però amb la possibilitat oberta que se sumen altres municipi de l’Horta.

Arxivat en: 2019, Ajuntament, Animalisme, Glòria Tello

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *