Comencen les obres per fer totalment accessible, per primera volta, un itinerari del bosc de la Devesa de l’Albufera

La regidoria de Devesa-Albufera ha iniciat les obres per adaptar un dels recorreguts més famosos del Parc Natural: l’itinerari històric de la Gola del Pujol. Esta ruta discorre al llarg de 800 metres, paral·lel a la gola, fent un recorregut entre les comportes que regulen el nivell de l’aigua al llac de l’Albufera fins a l’encreuament amb el Camí Vell de la Devesa, als voltants de l’Estany del Pujol.

Amb este projecte es pretén «substituir els elements que constituixen l’actual itinerari per altres que complisquen els requisits necessaris per fer-lo completament accessible. Adaptar i fer accessibles els diferents espais públics és una de les prioritats que ha tingut el govern municipal de Joan Ribó durant estos tres anys i mig, i en la qual continuem avançant a dia de hui», ha dit el regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo.

Esta condició d’accessibilitat augmentarà la facilitat i comoditat del recorregut a totes les persones, ja que «és important destacar que l’accessibilitat beneficia tota la societat», explica Campillo, que ha indicat que «el traçat actual de l’itinerari es manté, el que es canvia és el ferm, el mobiliari i la senyalització».

Entre les actuacions previstes hi ha la col·locació d’una nova passarel·la més ampla (concretament de 2 metres), amb sòcol a banda i banda i ratllada adaptada per a cadires de rodes. La regidoria també crearà, a través d’este projecte, set zones de descans, ampliant en estos punts l’amplada de la passarel·la.

D’altra banda, s’instal·larà nou mobiliari compost per baranes, suports i un banc. I s’adapta la senyalització, posant punts d’informació tàctil en relleu, amb indicacions en macro caràcters contrastats i en sistema braille.

Finalment, per accedir a l’itinerari, es condicionarà l’entrada des del vial i en la calçada es reservarà un espai per a dues places de cotxes i un autobús per a persones amb diversitat funcional. El conjunt de l’actuació s’ha licitat per un import total de 435.007,10 euros.

El regidor Campillo ha valorat «molt positivament» esta actuació perquè amb ella «avancem en l’accessibilitat i inclusió perquè les persones amb mobilitat reduïda i diversitat funcional puguen disfrutar també de la naturalesa i del nostre bosc».

Campillo, així mateix, ha explicat que «per al Govern de Joan Ribó és realment satisfactori el projecte, i demostra la importància i la transversalitat que tenen les polítiques inclusives en totes les regidories. Cal destacar que l’itinerari de la Gola del Pujol serà una font de recursos per a la nostra ciutat, ja que a més de ser un projecte amb una part social i una altra mediambiental, també té una variant econòmica, perquè tenim el convenciment que atraurà visitants de fora de València i generarà ingressos a la ciutat».

D’altra banda, el regidor, ha recordat que recentment «l’Ajuntament de València ha rebut el reconeixement de la Fundació Telefónica de ciutat “Mapcesible”, per la seua tasca de sensibilització en l’accessibilitat dels espais públics, a causa d’accions com l’ampliació de les voreres, places i zones estacionals, o el transport públic adaptat».

«Fa alguns mesos presentàrem el projecte d’accessibilitat de l’itinerari amb la regidora de servicis socials Consol Castillo a diverses associacions de persones amb diversitat funcional i ara, que ja han començat les obres tornarem a reunir-nos amb elles per dissenyar conjuntament tota la cartelleria de l’itinerari, per a que siga totalment inclusiva a totes les persones amb diferents capacitats», ha puntualitzar Campillo.

ALTRES INTERVENCIONS

Campillo també ha explicat que «després d’haver posat en marxa el pla d’accessibilitat en desembre de 2015, amb la realització d’una auditoria de 307 edificis municipals, dels quals, 192 estaven totalment adaptats, 58 que estaven mínimament adaptats i 57 que no estaven adaptats, en acabar l’any 2018 havíem adaptat més del 96%. I continuarem amb esta enorme tasca i arribarem al 100% ben prompte».

Estes actuacions són conseqüència de les dades obtingudes de l’Auditoria d’Accessibilitat Municipal, realitzada al gener de 2017. En ella es reflectia que la ciutat comptava amb 192 immobles adaptats a la normativa i 115 mínimament o no adaptats.

Entre les actuacions que ja s’han realitzat figuren figuren la instal·lació d’un ascensor i una nova escala en la Junta de Districte de Patraix; la col·locació d’un ascensor a la Casa Forestal (també a la Devesa-Albufera) o l’adaptació dels banys a les escoles públiques Santiago Grisolía i Benimaclet, entre d’altres.

Arxivat en: 2019, Ajuntament, Albufera, Devesa del Saler, Sergi Campillo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *