Des del Grup Municipal de Compromís per València s’ha explicat que la seua aposta pel que fa als nous mètodes de mobilitat urbana -que ha de regular la nova ordenança municipal de mobilitat- és la de baixar de la vorera les bicis , els patinets i la resta de vehicles que puguen suposar un obstacle a l’espai del vianant a la vorera, aspectes que s’estan treballant des del principi del mandat per part de la coalició valencianista, amb la realització de tots els nous carrils bici a la calçada, per exemple. A diferència del govern anterior, que va realitzar una equivocadísima aposta per treure espai al vianant i fer molts carrils bici a les voreres, el govern de Joan Ribó ha tingut clar des del principi que era vital moure estos carrils a la calçada, alliberant espai per als veïns que caminen.

D’esta manera, des de Compromís s’incideix, des de fa temps, en la prohibició de circular en patinet elèctric o qualsevol altre vehicle de motor per la vorera. En este sentit, el grup municipal socialista es va sumar ahir a esta petició, ja recollida en l’ordenança emanada del servici de Mobilitat Sostenible. A més, des de Compromís es planteja una campanya en este sentit amb la implicació de la Policia Local, que és la que té la competència per fer complir les ordenances.

De la mateixa manera, Compromís valora positivament propostes com la d’incloure una recomanació, a les persones que es desplacen en bici o patinet, de posseir una assegurança de responsabilitat civil, que moltes ja tenen amb les seues assegurances de la llar, encara que es tracte d’una simple recomanació. En este sentit, han recordat que la no possessió d’una assegurança civil no eximeix la persona que causa un accident d’assumir les conseqüències que se’n deriven, però la possessió d’una assegurança li pot resultar millor econòmicament en cas d’accident.

D’altra banda, des de Compromís s’ha recordat que des de la regidoria de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi ha suggerit en diverses ocasions a la regidoria de Protecció Ciutadana la creació d’un registre de bicicletes, atès que els seus agents serien els encarregats de supervisar el seu seguiment, de manera que de nou hi ha sintonia entre Compromís i el grup municipal socialista en este sentit.

Respecte a altres detalls, com la petició del grup socialista que els vehicles de mobilitat personal puguen circular a 10 per hora per la vorera entre els vianants, o les bicicletes puguen circular pel carril bus, des de Compromís entenen que seran els tècnics del servici de Mobilitat Sostenible els que tinguen l’última paraula per dirimir el millor per al millor funcionament i convivència entre els diferents modes de transport de la ciutat.