La Regidoria de Mobilitat Sostenible ha instal·lat una barrera de seguretat de 800 metres de llargària a la mitjana del pas inferior que unix Antonio Ferrandis amb Fernando Abril Martorell. La barrera separa els dos sentits de circulació en un espai on han succeït diversos accidents de gravetat per evitar el risc que un vehicle envaisca el sentit contrari de la circulació en cas d’accident.

Esta mesura forma part de les accions a curt termini sobre millora de la seguretat en la circulació del trànsit rodat, dins de la línia estratègica ‘Millorar la xarxa viària urbana i calmar el trànsit de la ciutat’ del Pla Director de Seguretat Viària de la ciutat de València. El Pla Director de Seguretat Viària 2018-2023 és el primer de l’Ajuntament de València, en coherència amb l’objectiu establert per la Comissió Europea de reduir a la mitat el nombre total de víctimes mortals a les carreteres de la Unió Europea per al 2020 i seguint els principis de ‘Visió Zero’, un projecte de seguretat viària multinacional que perseguix sistemes de trànsit sense morts o lesions greus.

Les huit línies estratègiques del pla busquen millorar la seguretat de vianants i ciclistes, la xarxa viària urbana, el calmat del trànsit, el control i la vigilància de la disciplina viària i els mecanismes de gestió, així com l’educació i formació en esta matèria, impulsar la participació i divulgació en seguretat viària i fomentar l’ús dels mitjans de transport sostenibles.