Este matí ha arrancat el cicle ‘Menut Palau’ del Palau de la Música amb el festival ‘Feretes i cançonetes’, que omplirà de música i jocs tradicionals valencians per a xiquets i famílies tots els espais del recinte fins demà. La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals i presidenta del Palau, Glòria Tello, acompanyada del seu director, Vicent Ros, ha destacat que «es tracta d’un projecte 100 % valencià, que entronca amb la nostra idea de Palau Obert que hem impulsat en esta legislatura per obrir-lo també als més jóvens».

Este dijous actuen Rodamons, Dómisol Sisters, Ramonets, El ball de Sant Vito, Trobadorets, Herba Negra, Kids Band amb Sedajazz i Zoo. Demà divendres pujaran als escenaris La mare carabassera: Dani Miquel i Carles Belda,  Dos princeses barbudes, Gigantrin, Astrolabi, Carles Enguix, Pengüins, Jonathan Penalba  i Spanish Brass Luur Metalls, que s’unix a esta gran festa amb el seu espectacle ‘Metàl·lics’, un divertit concert pedagògic de vent-metall.

Tots els espais de l’auditori, com ara les sales Rodrigo, Iturbi, Martín i Soler, Lucrecia Bori, els vestíbuls dels Tarongers i Rodrigo i la terrassa que dóna al vell llit del Túria, s’ompliran de les activitats de la tercera edició de ‘Feretes i Cançonetes’.   El públic podrà assistir a cercaviles, tallers de màscares, malabars i xapes, muixeranga, estampació de camisetes, ludoteca, tallers de música i rap per ensenyar els xiquets l’art de la improvisació, jocs tradicionals, així com una fira editorial al vestíbul dels Tarongers, dirigida especialment al públic infantil. El preu de les entrades és de sis euros per a un dia i de deu per a dos dies.

Les activitats adreçades a les famílies continuaran amb la resta de programació del cicle ‘Menut Palau’. Així, el 21 de febrer l’Orquestra de València proposarà, a la Sala Rodrigo, un viatge musical per Europa amb el concert ‘Europa, Europa’, presentat pel periodista i musicòleg Martin Llade. El 2 de març, també a la Sala Rodrigo, el públic podrà gaudir i interactuar amb els cantants de ‘Zarzuela de la Z a la A’, una forma divertida de descobrir el món de la sarsuela.  L’endemà, el 3 de març, tindrà lloc el Dia Mini-Música, una jornada completa d’activitats i jocs al voltant de la música. El 30 i 31 de març, el musical ‘Desconchertantes’ portarà a la Sala Iturbi un divertit recital de la mà de dos jóvens violinistes. Ja a l’abril, els dies 6 i 7, està programat, a la Sala Rodrigo, l’espectacle de teatre i dansa ‘Violeta i les mil i una nits’, ple de colorit oriental. I el 4 i 5 de maig serà el torn de ‘Caputxeta Roja’, a la Sala Iturbi, una versió musical del famós conte amb una protagonista preadolescent i valenta.