La Regidoria d’Igualtat i Polítiques inclusives presenta l’inici d’una nova campanya en contra de les agressions sexuals. «Oci lliure de les agressions sexuals» és el nom d’esta iniciativa realitzada junt amb la Federació Empresarial d’Hostaleria de València per a involucrar els diferents espais d’oci com bars, festivals i discoteques en les polítiques en matèria de gènere. Amb el lema «Hi ha comportaments que estan fora de lloc» es pretén ressaltar que les agressions sexuals van més enllà de les violacions.

Isabel Lozano, regidora d’Igualtat, ha destacat que és «un exemple de col·laboració necessària que estem impulsant des de les institucions. Nosaltres assumim la nostra responsabilitat, però necessitem també que les entitats i les persones que estan en els diferents sectors de la societat s’impliquen i este és un exemple meravellós de com eixa sinergia entre la societat i l’administració dóna resultats profitosos».

La campanya s’ha organitzat al voltant de dos onades, que coincidixen amb períodes de festa com el que encetem ara amb el Nadal i una segona al mes de març amb les Falles. Estes dos festivitats han sigut escollides perquè presenten una gran afluència de gent als espais d’oci.

Mentre que la segona onada tindrà una gran presència als mitjans de comunicació, la primera es concentrarà en el repartiment de pòsters, flyers i adhesius a bars, clubs i discoteques. La seua distribució correrà al càrrec de la Federació Empresarial d’Hosteleria i es repartiran entre 400 i 500 exemplars este cap de setmana.

Democràcia Estudi ha sigut l’entitat encarregada de dissenyar la campanya visual i en xarxes socials. Esta fa un ús abundant del color taronja com a missatge d’alerta i promourà el hashtag #ForaDeLloc per què les dones l’utilitzen quan siguen testimoni de casos d’agressions sexuals, siga per assetjament verbal, tocaments, mirades incòmodes, amenaces, intimidacions o relacions sense consentiment.

El pressupost d’«Oci lliure d’agressions sexuals» és de 17.761’59 €, que provenen dels diners de les funcionàries i funcionaris que feren la vaga feminista el passat 8 de març, amb la qual es recaptaren 25.014,79 €.

La regidora Isabel Lozano ha subratllat que esta iniciativa té una voluntat estable i de permanència que continuarà als llocs d’oci i ha afegit que «volem estendre esta campanya a altres esdeveniments de la ciutat».

«Oci lliure d’agressions sexuals» s’enmmarca dins dels objectius de la jornada de la Comissió de Seguiment i Avaluació del Protocol d’actuació en situacions de violència contra les dones en la ciutat de València, realitzada el passat 19 de novembre. L’Espai Dones i Igualtat és el recurs municipal d’atenció a les dones de la ciutat.