València crea junt amb altres ciutats el Centre de Recursos per a la Remunicipalització de servicis públics

València, junt amb Madrid i Barcelona, entre d’altres ciutats, crea el Centre de Recursos per a la Remunicipalització de servicis públics locals, dedicat a recollir i sistematitzar eines útils per als municipis que han decidit remunicipalitzar servicis o ho estan prenent en consideració. València aporta l’experiència de l’aparcament de la plaça de Bruges i la plaça de la Reina, els centres culturals Teatre El Musical i Auditori La Mutant, així com les escoletes municipals i determinats servicis de l’àrea d’Hisenda. El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha volgut «posar en valor allò públic i la gestió que realitzen els professionals de l’Ajuntament per donar un servici de qualitat, eficient i eficaç a la ciutadania».

El Centre de Recursos per a la Remunicipalització, gestionat per la Fundació Carles Pi Sunyer d’estudis autonòmics i locals, pretén servir de suport als projectes de municipalització de servicis públics que es posen en marxa, de manera que l’exemple d’unes ciutats puga servir a unes d’altres. Segons el regidor Sergi Campillo, «venim d’un període de privatitzacions especialment intens en les administracions locals. I resulta evident que en alguns casos han implicat perjudicis tant per a la ciutadania (pèrdua de qualitat dels servicis) com per als treballadors d’estos servicis (deteriorament de les condicions laborals). En tot cas és innegable que, en termes generals, han suposat la pèrdua de control per part de l’administració de servicis que són estratègics en la gestió de les ciutats».

Per això, «és necessari avaluar l’efecte que estes polítiques han generat i estudiar i impulsar les remunicipalitzacions. El marc legal actual no facilita este camí i, per este motiu, resulta decisiu compartir i difondre les experiències i el coneixement que ajuntaments, acadèmics i altres agents han anat acumulant en esta matèria». Amb este objectiu, el Centre de Recursos per a la Remunicipalització ha creat un espai web i una intranet, a través dels quals l’administració, universitats, partits polítics, sindicats o mitjans de comunicació podran compartir experiències, consultar documentació i sol·licitar assessorament als responsables del centre.

València, Madrid, Barcelona, Saragossa, A Coruña, Santiago de Compostel·la, Cadis, Còrdova o Tarragona formen part de la quinzena de ciutats espanyoles impulsores d’esta iniciativa. Durant el primer trimestre del 2019 celebraran unes jornades en què abordaran l’estat i dificultats de les polítiques de remunicipalització i on també es definiran les futures línies d’actuació del centre de recursos.

 

Arxivat en: 2018, Administració, Ajuntament, Sergi Campillo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *