L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat per la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, s’ha reunit este matí amb diferents representants de la Comunitat de Germans de l’Orde Hospitalària de Sant Joan de Déu, amb l’objectiu de reforçar l’atenció a les persones sense sostre i en situació d’exclusió social. L’alcalde ha definit la reunió com a «molt constructiva per a enfortir esta col·laboració».

«En primer lloc, vull destacar la satisfacció de l’Ajuntament per com s’estan duent a terme els diferents treballs sobre l’atenció a les persones sense sostre i en situació d’exclusió social, encomanats a l’Orde Hospitalària de Sant Joan de Déu des de fa molts anys», ha explicat l’alcalde, Joan Ribó. De la mateixa manera, també ha destacat que s’està treballant en la cerca de «mesures més eficaces que les actuals, que permeten satisfer totes les necessitats de recursos de l’organització».

Durant la reunió, també s’ha treballat en la cerca d’una nova solució per als problemes respecte al control i la gestió de les subvencions, amb l’objectiu d’agilitar els tràmits perquè no existisquen retards sobre estes. «El compromís de l’Ajuntament és trobar el mecanisme més eficaç per a solucionar esta situació», ha argumentat Joan Ribó.

Des de fa 26 anys, l’Ajuntament manté un conveni de col·laboració amb Sant Joan de Déu – Servicis Socials, amb l’objectiu d’afavorir i garantir que les persones sense llar i en situació d’exclusió social puguen accedir a una sèrie de recursos que atenguen les seues necessitats bàsiques, la seua inclusió i la recuperació dels seus drets socials.

En representació de la Comunitat de Germans de l’Orde Hospitàlaria de Sant Joan de Déu, han estat presents el germà provincial, José Luis Fonseca, i el superior, Benjamín Pamplona. A més, també ha participat en la reunió la directora de Sant Joan de Déu – Servicis Socials, Isabel Tortajada.

«Hem mantingut una reunió molt amable amb l’alcalde per a donar continuïtat a l’il·lusionant projecte d’atenció global a les persones sense sostre que tenim a València, per a continuar donant-los sostre, formació i condicions laborals favorables», ha assenyalat Benjamín Pamplona. «El suport de l’Ajuntament és total, i, després de la reunió, s’enfortiran encara més els nostres llaços d’unió», ha afegit.

Sant Joan de Déu – Servicis Socials posa en disposició de les persones sense llar i en situació d’exclusió social diferents servicis com a formació i ocupació, un alberg, un centre soci-ocupacional, una xarxa d’habitatges i la deshabituació d’adiccions al alcohol i joc patològic.