La regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, ha explicat que l’Ajuntament ha aprovat la segona i última pròrroga del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Fundació «La Caixa» per als programes «Caixa Proinfancia» i «Cibercaixa. Quedem en eixir de classe en la ciutat de València», referents a l’atenció a la infància afectada per situacions de pobresa i vulnerabilitat social.

Castillo ha explicat que «amb estos programes prestem, a aquelles persones que ho necessiten, reforços educatius i equipament escolar, i donem la possibilitat de fer campaments i activitats d’estiu així com tallers educatius familiars. D’altra banda, també es faciliten servicis de menjador i l’accés a elements indispensables com ulleres i audífons i, fins i tot, suport psicològic en els casos que es requerisca».

La pròrroga d’este conveni, des de l’1 de gener fins al 31 de desembre de 2019, confirma les bases de col·laboració entre el Govern local i la Fundació «La Caixa», amb l’objectiu comú de garantir l’atenció a la infància afectada per les diferents situacions de pobresa i vulnerabilitat social.

Respecte als compromisos d’este conveni, les dos entitats treballen en la identificació, l’anàlisi i l’actuació de les situacions de vulnerabilitat social i risc d’exclusió, que afecten a menors i famílies del municipi de València. Així mateix, s’establixen una sèrie d’estratègies i metodologies comunes per a assegurar la implantació de fórmules de prevenció del risc de pobresa i vulnerabilitat social a través d’activitats adaptades a la infància. Per a la seua realització, l’Ajuntament torna a posar-ne a disposició tres locals on se situen actualment les seus del programa «Cibercaixa. Quedem en eixir de classe en la ciutat de València»: Benimaclet, Ramiro Jover i Ballester Fandos.

L’Ajuntament i la Fundació Bancària «La Caixa», que han mantingut diferents convenis de col·laboració durant els últims anys, han valorat «positivament» la labor compartida d’unir sinergies per garantir una societat cohesionada, des del desenvolupament de programes enfocats a l’atenció de les persones afectades per situacions de pobresa i vulnerabilitat social.